Türkiye Güreş Federasyonu 7. Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Türkiye Güreş Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu sona erdi. (Bizimde konuşma imkanımız oldu. Metin ekte..)
Detaylar;
-Türkiye Güreş Federasyonunun
7. Olağan Mali Genel Kurulu;
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Veli Ozan Çakır, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı, Dünya ve Avrupa Şampiyonumuz Yasemin Adar Yiğit ve kıymetli delegelerimizin katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik.
Taha AKGÜL;
Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren
Türk güreşini her alanda ileriye taşımak, güçlü bir kurumsal yapı oluşturmak ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha iyi imkânlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Genel kurulumuzda geride bıraktığımız dönemde hayata geçirdiğimiz projeleri, çalışmalarımızı ve gelecek hedeflerimizi güreş ailemizle paylaştık.
Bizim sevdamız Türk güreşi, hedefimiz ise ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada yeniden zirveye taşımaktır.
Katılımlarıyla bizleri onurlandıran
Sayın Veli Ozan Çakır’a, kıymetli şampiyonumuz Yasemin Adar Yiğit’e, tüm delegelerimize ve güreş camiamızın değerli mensuplarına teşekkür ediyorum.
Birlik ve beraberlik içerisinde Türk güreşinin geleceğini hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.
7. Olağan Mali Genel Kurulumuzun Türk güreşine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bizim metin;
57 Yıllık Bir Ömrün Ardından…
Birlik olalım, güreşimiz kazansın!
57 yıldır Türk güreşinin içindeyiz…
1969 yılında başlayan bu yolculukta, güreşin aklınıza gelebilecek hemen her kademesinde görev yaptık. Minderin heyecanını da yaşadık, antrenörlüğün sorumluluğunu da üstlendik. Teknik adam olarak millî takımlarda görev aldık; içinde bulunduğumuz ekiplerle bireysel ve takım hâlinde önemli başarılara imza attık. Kısacası, ömrümüzün önemli bir bölümünü Türk güreşine verdik.
İlk kez 2000 yılında, güreş camiasından bir delege olarak kongreye katıldık. Bugün ise ikinci kez, bu defa Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi (TMOK) temsilcisi sıfatıyla buradayız.
2001 yılında resmî olarak teknik direktörlük görevini üstlendik. O yıl takımımız şampiyon oldu. Başarıların sevincini yaşadık, sorumluluklarını taşıdık, Türk bayrağının göndere çekilmesi için emek verdik.
Ancak bu yıllara, hizmetlere ve yaşanmışlıklara rağmen delege listesinde yer alamadık.
Bazen insan, yaşadıklarını uzun uzun anlatmak yerine birkaç kelimeyle ifade etmeyi tercih eder.
Biz de bugün geçmişin hesabını tutmak, kimseyi kırmak veya birilerini hedef almak niyetinde değiliz.
Çünkü bizim için asıl mesele, kişisel beklentilerden çok daha büyüktür: (Türk güreşinin geleceği ..)

Bir arşiv odasında süren hizmetimiz..
Bugün Türkiye Güreş Federasyonunun Sarıyer’deki Mersinli Ahmet Kireççi Kamp ve Eğitim Merkezi’nde, bir arşiv odasında Türk güreşine karşılıksız hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bize bu imkânı uygun gören Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Sayın Taha Akgül’e de buradan teşekkür ediyoruz. Mekânın büyüklüğü ya da küçüklüğü önemli değil.
Önemli olan, insanın yıllarını verdiği bir davaya hâlâ faydalı olabilmesi, biriktirdiği bilgi ve belgeleri gelecek nesillere aktarabilmesidir.
Bizim için bir arşiv odası da hizmet yeridir; Yeter ki Türk güreşine bir katkımız olsun.

Asıl mesele ise, birlik ve beraberliğimizdir!
Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığında,
Türkiye Büyük Millet Meclisinde,
bürokraside ve birçok önemli kurumda
Türk güreşinin güçlü bir temsil imkânına sahip olduğu bir dönemdeyiz. Böylesine önemli bir fırsatı, kendi içimizdeki anlaşmazlıklarla tüketmemeliyiz.
Her ailede zaman zaman fikir ayrılıkları yaşanabilir.
Güreş ailemizde de yaşanıyor.
Elbette herkesin farklı düşünceleri, beklentileri ve eleştirileri olabilir.
Detaylara girmeyeceğiz.
Ancak artık geçmişin kırgınlıklarını geride bırakmanın, birbirimizi anlamanın ve ortak hedefler etrafında buluşmanın zamanı değil midir? Bir görev sona erdiğinde geriye ne bıraktığınız çok önemlidir.
Unvanlar gelip geçer, makamlar el değiştirir, görevler bir gün mutlaka sona erer.
Fakat insanın bıraktığı iz, kazandırdığı değerler ve gönüllerde edindiği yer kalıcıdır.
Bizim söylemek istediğimiz de tam olarak budur.
Burası bir milat olsun!

Devletimizin en üst kademesinden güreşe yeni başlamış en küçük sporcumuza kadar hepimize önemli görevler düşüyor.
Gelin; Kırgınlıkları, dargınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakalım.
Birbirimizi ötekileştirmeden, emeği küçümsemeden, geçmişin birikimini yok saymadan ve geleceğin umutlarını tüketmeden yolumuza devam edelim.
Tecrübeyle gençliği, Geçmişle geleceği, Yöneticilerle kulüpleri ve sporcularımızla bütün güreş camiasını aynı hedefte buluşturalım.

Unutmayalım ki güreş, yalnızca minderde rakibi yenmek değildir. Gerektiğinde kendi nefsimizi yenmek, öfkemizi kontrol etmek ve ortak değerlerimiz için el ele verebilmektir.
Bir olalım, birlik olalım. Çünkü birlikten kuvvet doğar.

İstişare önemli.
Önümüzde dört büyük sınav var!
2027 Avrupa Oyunları ve Avrupa,
2027 Dünya (Vizeler var )
2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları var.
Dünya ve Olimpiyat daha zor. Her ikisi de büyük sorumluluk gerektiriyor.
Türk güreşi bu organizasyonlarda başarılı olmak zorundadır.
Çünkü güreş, ülkemizin olimpiyat tarihindeki en köklü ve en başarılı branşlarından biridir.
Altyapı konusunda umut veren çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi, eksiklerin görülmesi ve doğru adımların desteklenmesi gerekiyor.

Ne olur, biraz sabır…
Yapıcı eleştirilerimizi elbette dile getirelim. Eksikleri de konuşalım. Ancak bunu yaparken birbirimizi yıpratmak yerine birbirimize güç verelim.
Bugünün çalışmalarını yarının başarılarına dönüştürmek için hep birlikte gayret gösterelim. Çünkü kazanan bir kişi, bir yönetim veya bir grup değil;
Türk güreşi ve ay-yıldızlı bayrağımız olmalıdır.

Son söz…
57 yıldır bu camianın içindeyiz.
Çok şey gördük, çok şey yaşadık.

Sevinçlerimiz de oldu, üzüntülerimiz de…
Başarıların gururunu da taşıdık, eksikliklerin hüznünü de…
Ama bütün bunlara rağmen güreşten hiç kopmadık.
Bugün de beklentimiz kişisel bir makam değil; Türk güreşinin daha güçlü, daha başarılı ve daha birlik içinde olmasıdır.
Bu vesileyle bugüne kadar Türk güreşine emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz.

Hepinizden Allah razı olsun.
Varsa hakkımız, helal olsun.
Sizler de hakkınızı helal edin.
Bir dahaki buluşmaya kadar…

Güreşle kalın, birlikle kalın, sağlıcakla kalın.
Makamlar geçici, eserler kalıcıdır.

İnsan gider, bıraktığı iz kalır. Güreşle kalın, gönüllerde iz bırakın.

İlgili Fotoğraflar
Kaynak TGF ve
Facebook sayfamızda..

Türk sporuna ve güreşine hayırlı olsun.

Benzer Haberler

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberi Paylaş

spot_img

Son Haberler

Bülten

Güncel kalmak için abone olun