Güreşiyorum Porte 116.Vehbi Akdağ

Güreşiyorum Porte 116. Vehbi AKDAĞ:1972 Münih Olimpiyatları’nda tek madalya’ yı ülkemize ,serbest stilde 62 kiloda Vehbi Akdağ kazandırdı. 44 sporcu ile gidilmiş ve tek madalyayı Vehbi AKDAĞ almıştı. 1949 yılında Tokat’ ta doğdu.
Üç Olimpiyata katıldı. (1968 Meksika, 1972 Münih,1976 Montreal )
Münih’ te kürsüye çıkan tek Türk Güreşçisi oldu.
1974 ‘ te ,İstanbul’ da Dünya 3. ve 1973 ‘ te Avrupa’da 2. Oldu.
Vehbi AKDAĞ; 15 Yıl önce yakalandığı amansız hastalıkla tekrar mücadele etmeye başladı. Moral desteği ve ilgi bekliyor. (Ankara’ya gittiğinde Güreş Federasyonu tarafından otel masraflarının karşılandığını, hastaneyle ilgili de bir sıkıntısı olmadığını belirtiyor.)
TGF Başkanı Musa AYDIN ile TMOK Gen. Sek. Neşe hanım aradılar. Tgf. Genel Sekreter Tahir YILMAZ’ da ; Türkiye Güreş Federasyonu olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu günde ;TGF serbest stil as başkanı Serdar ÇİNKILIÇ’ ta
Vehbi AKDAĞ’ ı hastanede ziyaret etti. Bende kendisini aradım. Oğlu ile görüştüm. Vehbi Akdağ tokatta hastanede rahatsızlığı ciddi olarak yatıyor.
Bir ricam olacak; Vehbi Akdağ’ ın telefonu; 0537 354 17 95 arayıp(Oğlu; 0544 4554021), mora verelim. Not; Ekte link olarak videoları da mevcut.
Lütfen dualarımızı eksik etmeyelim. Ülkemizin, Tokat’ımızın Olimpiyat madalyalı güreşçisine Allah şifa versin..
Başlıklardan;
-“Bugün ki şampiyonlar ; Cumhurbaşkanımız sayesinde çok şanslı”
-Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Palyatif Servisi’nde yaklaşık bir haftadır tedavi gören Akdağ’a,
oğlu, torunu ve kardeşi refakat ediyor.
Amansız hastalık nedeniyle konuşma güçlüğü çeken ve vücudu bitkin düşen şampiyon güreşçiyi TOGÜ Hastanesi Başhekimi
Prof. Dr. Nihat Uluocak, yardımcıları ile birlikte ziyaret etti.
Hastanın doktorundan bilgi alan Uluocak, güreşçinin yakınlarıyla bir süre sohbet etti. “Öldükten sonra kıymetleri anlaşılıyor”
Vehbi Akdağ’ın oğlu İbrahim Bahadır Akdağ, hastane yönetimi ve doktorların duyarlılığından memnun olduklarını, devlet büyükleri ve spor camiasından gelecek morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Akdağ,
“Babam gibi sporcuların öldükten sonra kıymetleri artıyor, anlaşılıyor.
Ama iş işten geçiyor. Bu nedenle üzülüyoruz, üzüleceğiz.
Onun için henüz geç kalınmış değil.
Bundan sonrası için devlet büyüklerinden destek ve ilgilerini bekliyoruz” dedi.
Güreşçi Kamil Akdağ ise milli güreşçi olan ağabeyine karşı ilgisizlikten yakınarak, “Maddi olarak bir beklentimiz yok, ilgi istiyoruz.
Hastamıza moral lazım.
Ama bunu da yapmıyorlar.
Bu nedenle üzüntü içerisindeyiz.
Devlet büyüklerinden olimpiyat şampiyonu güreşçimize sahip çıkmalarını istiyorum

  • Olimpiyat ikincisi güreşçinin hayal kırıklığı Vehbi Akdağ:
    “Vaat ettikleri ödülleri vermediler”
  • Tokat’ta yaşayan milli güreşçi Vehbi Akdağ’ın olimpiyatlara gittiği yıllarda çekilen fotoğrafları-Aldığı madalya, plaketler-Vehbi Akdağ ile röportaj
    -Kardeşi Kıbrıs Gazisi Güreşçi Kamil Akdağ ile röportaj– Vehbi Akdağ: “Vaat ettikleri ödülleri vermediler” TOKAT- Münih Olimpiyatları’nda ikinci olarak tarihe ismini yazdıran Milli güreşçi Vehbi Akdağ, yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ederken yaşadığı hayal kırıklığını dile getirerek, “Ödül vaat ettikleri
    Vehbi AKDAĞ’ dan ;
    Vehbi Akdağ kimdir?
    Tokat merkeze bağlı Orman beyli, köyünden 1949 yılında dünyaya gelen Vehbi Akdağ, 16 yaşında güreşe başladı. 1970 yılında milli takıma alınan Akdağ, 1971’de Avrupa üçüncüsü, 1972 Münih Olimpiyatları’nda ikinci olarak Türkiye’nin tek madalyasını alarak tarihe geçen Akdağ, 1974 yılı Dünya Şampiyonasında gümüş madalya kazandı.
    Anı;
    Münih Olimpiyatlarında 2. olarak Türkiye’nin tek madalyasını alarak adından söz ettiren Vehbi Akdağ, olimpiyatlarda yaşadığı heyecanı dile getirerek,
    “Olimpiyatlarda aldığım ikincilik madalyası aslında şampiyonluk madalyası.
    Rus rakibimi tuş ettim, yendim.
    Tuş olunca bıraktı gitti, hakemle ben ortada kaldım.
    Sonra tekrar mindere geldi, onun kolunu kaldırdılar.
    Altın madalyayı böylece kaçırdık.
    O bir hayal kırıklığım oldu.

Kaynak:
………………Linkler..
https://www.haberturk.com/tokat-haberleri/68205067-olimpiyat-ikincisi-gurescinin-hayal-kirikligivehbi-akdag-vaat-ettikleri-odulleri-vermediler
https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/olimpiyat-ikincisi-guresci-vehbi-akdag-hasta-yataginda-vefa-bekliyor-41531956
https://www.dailymotion.com/video/x75iyyk
https://www.youtube.com/watch?v=EyZnVEIeo5Y
Basından;
Basından
-Münih Olimpiyatları’nda ikinci olarak tarihe ismini yazdıran Milli güreşçi Vehbi Akdağ, yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ederken yaşadığı hayal kırıklığını dile getirerek, “Ödül vaat ettikleri halde ödülü vermediler” dedi.
Türkiye’nin 1972 Münih Olimpiyatları’ndaki tek madalyasını alan Milli güreşçi Vehbi Akdağ (70), gırtlak kanseri nedeniyle kemoterapi tedavisi görüyor. Memleketi Tokat’ta ikamet eden ve tedavisi için Ankara’ya gidip gelen Akdağ’ a Güreş Federasyonu destek oluyor. 15 yıl önce yakalandığı amansız hastalıkla tekrar mücadele etmeye başlayan Akdağ, destek ve ilgi bekliyor. Ankara’ya gittiğinde Güreş Federasyonu tarafından otel masraflarının karşılandığını, hastaneyle ilgili de bir sıkıntısı olmadığını belirten Akdağ, 1970’li yıllarda kazandığı madalyalara karşı ödül alamamaktan yakındı.
“Ödül vaat ettikleri halde ödülü vermediler”
Münih Olimpiyatlarında 2. olarak Türkiye’nin tek madalyasını alarak adından söz ettiren Vehbi Akdağ, olimpiyatlarda yaşadığı heyecanı dile getirerek, “Olimpiyatlarda aldığım ikincilik madalyası aslında şampiyonluk madalyası. Rus rakibimi tuş ettim, yendim. Tuş olunca bıraktı gitti, hakemle ben ortada kaldım. Sonra tekrar mindere geldi, onun kolunu kaldırdılar. Altın madalyayı böylece kaçırdık. O bir hayal kırıklığım oldu. Daha sonra ödül vaat ettikleri halde ödül vermediler. O yılın parası ile ikinciye 50 bin lira veriyorlardı. Ama hiç birisi vaadini tutmadı, para vermedi. Ondan sonra İstanbul’da dünya şampiyonasında üçüncü oldum. Ayrıca Avrupa üçüncülüğüm var. Hiç birinden bir şey almadım. Bu nedenle güreşe olan şevkim kırıldı. Sadece güreşçi olduğum için Şeker Fabrikasına girdim. Yani iş için oraya gittim. Güreş yaptığımız zamanlarda fabrikadan bize prim yazılmazdı” diye konuştu.
-“Bugün ki şampiyonlar Cumhurbaşkanımız sayesinde çok şanslı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Akdağ, “Cumhurbaşkanımızdan rabbim razı olsun, duysa zaten yapar. Eski olimpiyat, dünya şampiyonları madalya aldılar ama para alamadılar. Sadece yine de sağ olsun bizlere bir maaş bağladılar. Bugün ki şampiyonlar Cumhurbaşkanımız sayesinde çok şanslı. Böyle bir Cumhurbaşkanı bizim zamanımızda olsaydı bizde köşeyi dönerdik. Türkiye’ye çok şampiyonluklar getirirdik” diye konuştu.
Vehbi Akdağ’ın Kıbrıs Gazisi Güreşçi kardeşi Kamil Akdağ ise ağabeyinin geçirdiği hastalık nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, “Böyle kıymetli değerli güreşçi abimin bu duruma gelmesi beni üzüyor. Dolayısı ile devlet büyüklerimizin sahip çıkmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

-1972 Münih Olimpiyatları’nda ikinci olarak tarihe ismini yazdıran milli güreşçi Vehbi Akdağ, yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ettiği dönemde devlet büyüklerinden ve spor camiasından vefa bekliyor. Türkiye’nin 1972 Münih Olimpiyatları’ndaki tek madalyasını alan 71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ’ın, gırtlak kanseri nedeniyle tedavisi devam ediyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Palyatif Servisi’nde yaklaşık bir haftadır tedavi gören Akdağ’a, oğlu, torunu ve kardeşi refakat ediyor. Amansız hastalık nedeniyle konuşma güçlüğü çeken ve vücudu bitkin düşen şampiyon güreşçiyi TOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak, yardımcıları ile birlikte ziyaret etti. Hastanın doktorundan bilgi alan Uluocak, güreşçinin yakınlarıyla bir süre sohbet etti. “Öldükten sonra kıymetleri anlaşılıyor” Vehbi Akdağ’ın oğlu İbrahim Bahadır Akdağ, hastane yönetimi ve doktorların duyarlılığından memnun olduklarını, devlet büyükleri ve spor camiasından gelecek morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Akdağ, “Babam gibi sporcuların öldükten sonra kıymetleri artıyor, anlaşılıyor. Ama iş işten geçiyor. Bu nedenle üzülüyoruz, üzüleceğiz. Onun için henüz geç kalınmış değil. Bundan sonrası için devlet büyüklerinden destek ve ilgilerini bekliyoruz” dedi. Güreşçi Kamil Akdağ ise milli güreşçi olan ağabeyine karşı ilgisizlikten yakınarak, “Maddi olarak bir beklentimiz yok, ilgi istiyoruz. Hastamıza moral lazım. Ama bunu da yapmıyorlar. Bu nedenle üzüntü içerisindeyiz. Devlet büyüklerinden olimpiyat şampiyonu güreşçimize sahip çıkmalarını istiyorum. Ata sporunun değeri bu mudur? Ata sporu bu şekilde olursa zayıflar, ölür ve değeri de olmaz” diye konuştu. Akdağ’ın özgeçmişi Tokat merkeze bağlı Ormanbeyli köyünden 1949 yılında dünyaya gelen Vehbi Akdağ, 16 yaşında güreşe başladı. 1970 yılında milli takıma alınan Akdağ, 1971’de Avrupa üçüncüsü, 1972 Münih Olimpiyatları’nda ikinci olarak Türkiye’nin tek madalyasını alıp tarihe geçti. 75 kez milli maça çıkan Akdağ, 1974 yılı Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı.

-Münih 1972 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ikinci olarak tarihe ismini yazdıran milli güreşçi Vehbi Akdağ, yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ettiği dönemde devlet büyüklerinden ve spor camiasından vefa bekliyor.

-Olimpiyat ikincisi güreşçi hasta yatağında ‘vefa’ bekliyor
Türkiye’nin Münih 1972 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda tek madalyasını alan 71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ’ın, gırtlak kanseri nedeniyle tedavisi devam ediyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Palyatif Servisi’nde yaklaşık bir haftadır tedavi gören Akdağ’a, oğlu, torunu ve kardeşi refakat ediyor.

-Amansız hastalık nedeniyle konuşma güçlüğü çeken ve vücudu bitkin düşen şampiyon güreşçiyi TOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak, yardımcıları ile birlikte ziyaret etti. Hastanın doktorundan bilgi alan Uluocak, güreşçinin yakınlarıyla bir süre sohbet etti.

-Öldükten sonra kıymetleri anlaşılıyor’
Vehbi Akdağ’ın oğlu İbrahim Bahadır Akdağ, hastane yönetimi ve doktorların duyarlılığından memnun olduklarını, devlet büyükleri ve spor camiasından gelecek morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Akdağ, “Babam gibi sporcuların öldükten sonra kıymetleri artıyor, anlaşılıyor. Ama iş işten geçiyor. Bu nedenle üzülüyoruz, üzüleceğiz. Onun için henüz geç kalınmış değil. Bundan sonrası için devlet büyüklerinden destek ve ilgilerini bekliyoruz” dedi.

Olimpiyat ikincisi güreşçi hasta yatağında ‘vefa’ bekliyorMünih 1972 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ikinci olarak tarihe ismini yazdıran milli güreşçi Vehbi Akdağ, yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ettiği dönemde devlet büyüklerinden ve spor camiasından vefa bekliyor.

Olimpiyat ikincisi güreşçi hasta yatağında ‘vefa’ bekliy
HABERİN DEVAMI
Türkiye’nin Münih 1972 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda tek madalyasını alan 71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ’ın, gırtlak kanseri nedeniyle tedavisi devam ediyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Palyatif Servisi’nde yaklaşık bir haftadır tedavi gören Akdağ’a, oğlu, torunu ve kardeşi refakat ediyor.

Amansız hastalık nedeniyle konuşma güçlüğü çeken ve vücudu bitkin düşen şampiyon güreşçiyi TOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak, yardımcıları ile birlikte ziyaret etti. Hastanın doktorundan bilgi alan Uluocak, güreşçinin yakınlarıyla bir süre sohbet etti.

HABER DEVAM EDİYOR ↓

‘Öldükten sonra kıymetleri anlaşılıyor’
Vehbi Akdağ’ın oğlu İbrahim Bahadır Akdağ, hastane yönetimi ve doktorların duyarlılığından memnun olduklarını, devlet büyükleri ve spor camiasından gelecek morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Akdağ, “Babam gibi sporcuların öldükten sonra kıymetleri artıyor, anlaşılıyor. Ama iş işten geçiyor. Bu nedenle üzülüyoruz, üzüleceğiz. Onun için henüz geç kalınmış değil. Bundan sonrası için devlet büyüklerinden destek ve ilgilerini bekliyoruz” dedi.

Güreşçi Kamil Akdağ ise milli güreşçi olan ağabeyine karşı ilgisizlikten yakınarak, “Maddi olarak bir beklentimiz yok, ilgi istiyoruz. Hastamıza moral lazım. Ama bunu da yapmıyorlar. Bu nedenle üzüntü içerisindeyiz. Devlet büyüklerinden olimpiyat şampiyonu güreşçimize sahip çıkmalarını istiyorum. Ata sporunun değeri bu mudur? Ata sporu bu şekilde olursa zayıflar, ölür ve değeri de olmaz” diye konuştu.

Akdağ’ın özgeçmişi

Tokat merkeze bağlı Ormanbeyli köyünden 1949 yılında dünyaya gelen Vehbi Akdağ, 16 yaşında güreşe başladı. 1970 yılında milli takıma alınan Akdağ, 1971’de Avrupa üçüncüsü, Münih 1972 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda serbest güreşte 62 kiloda ikinci olarak Türkiye’nin tek madalyasını alıp tarihe geçti. 75 kez milli maça çıkan Akdağ, 1974 yılı Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı.

Vehbi Akdağ ile ilgili ;
Dediğim gibi yazacak çok şey var..
ve dahi güreşi için yaptığı önemli katkılar nedeniyle
Vehbi AKDAĞ’ dan ve ailesinden .Allah razı olsun..
Dedim ya
Sayfalar yetmez hayatını yazmaya..
…………………….
Daha önce
115 Değerli Şahsiyeti yayınladık.
Aralık 2019’ da ile

  1. Proje olarak “Portre” dizisine başlamıştık.
    2.Proje olarak ise; “Olimpiyatlar’ da Türk güreşi (En son 1980 Moskova ve 1984 Los Angeles bölümü yayınlandı.)
    Dediğim gibi bu konuda önerilerinize de açığız.
    Başta; Ömer Suzan hocam ile Yusuf Taşkan ve diğer destek veren herkesten Allah arzı olsun
    Whatsap; 05327757725-
    Not: Toplu fotoğraf ve video Facebook sayfamda..
    Not;1 Listede daha bir çok değerli isim var sırası geldikçe yayınlayacağız ..
    Not; 2; 115 Değerli şahsiyeti bu “Güreşiyorum/Portre” de elimizden geldiği kadarı ile ;
    Türk sporu ve dahi Güreşine katkılarından dolayı dile getirmeye çalışıyoruz.
    Eksiğimiz, hatamızda oluyor.
    Bu kadar uzun bir ömrü bir veya iki sayfaya sığdırmaya çalışıyoruz.
    Esasında her biri onlarca sayfayı hak ediyor..
    Özellikle Güreş yazarı günümüzde bir elin parmakları kadar bile değil.
    Benden “GÜREŞİYORUM “ olarak bu kadar.
    Hakkı geçen vardır mutlaka, helal etmeniz dileği ile.
    Not;3 ; Şu anda aktif güreşen ve Avrupa,
    Dünya ile Olimpiyat Şampiyonlarını daha sonra inşallah..
    Not; 4 Haber sırası ile; Önce www.guresiyorum.com ,Facebook(Toplu Fotoğraflar en çok orda(En fazla 80 Fotoğraf) ,YouTube(Güreş ile ilgili 232 Video yayınladım ..), İnstagram (En fazla 10 Fotoğraf ve kısıtlı metin ), Twiteer(En fazla 4 Fotoğraf) ve Whatsapp gruplarında paylaşıyorum. (Whatsapp gruplarına eklenmek isteyen istekte bulunabilir ) 0505 369 02 02 ‘den de Bazen Cep mesajları atıyorum.(Buradan da artık seyrek atıyorum )
    Not: Toplu fotoğraf ve video Facebook sayfamda.
    DERECELERİ; Kaynak ; www.unitedworldwretling.org

Akdag, Vehbi (TUR)
Date of birth: 1949-01-01

Date Competition Style Age Group Weight Class Country Rank
1975-05-01 European Championship
Freestyle Seniors 62.0 TUR 6.
1974-08-29 World Championship
Freestyle Seniors 62.0 TUR 3.
1973-03-30 European Championship
Freestyle Seniors 62.0 TUR 3.
1972-08-27 Olympic Games
Freestyle Seniors 62.0 TUR 2.
1970-06-09 European Championship
Freestyle Seniors 68.0 TUR 4.

Benzer Haberler

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberi Paylaş

spot_img

Son Haberler

Bülten

Güncel kalmak için abone olun

avrupa yakası escortbeşiktaş escortbeyoğlu escortnişantaşı escortetiler escortesenyurt bayan escortbeylikdüzü bayan escortavcılar bayan escortşirinevler escortataköy escort