Güreşiyorum Porte 121.Bölüm Yılmaz Arslan

Güreşiyorum Porte 121. : Yılmaz ARSLAN ; 16 YIL GÜREŞ ve Tam SEKİZ Federasyon Başkanı ile çalışabilmek./Uyum notu % 100 ..Güreş milli takımlarında teknik adam olarak başarılı görevler ve diğer.. Balkan ikincisi ve Avrupa ikincisi, Avrupa Şampiyonluğu.. Dikkatlice baktığımızda güreş hayatı uzun bir maraton. Güreşçilik ise; Bulgaristan’ da başlayıp, oradan da göçtükten sonra ,ana yurtta devam etmiş. Aktif sporculuk hayatından sonra önce 1978 yılında ailesi ile birlikte göçmen olarak gelen hocası Emin Tenekecioğlu vesilesiyle dönemin en güzide kulübü olan; “TOFAŞ SAS” Kulübü’nde serbest güreşe devam etme. TOFAŞ’ ta ki ilk hocaları; Fahri Yenigün ve Emin Tenekecioğlu’ dur. 1980 yılında gençlerde ilk milli takım hocam olan Muharrem Atik, aynı zamanda Tofaş A Takımı Baş antrenörüydü. Türkiye adına gençlerde 50 kez milli mayoyu giyme ve iki kez Türkiye birincisi, bir kez Türkiye ikincisi, iki kez oldu.. Bu girişten sonra; Müthiş anıları ekte !!
Büyükler serbest güreşte toplam 100 defa milli oldu. Uluslararası turnuvalarda beş defa birinci, dört defa ikinci, altı defa üçncü ve Akdeniz Oyunlarında ’nda üçüncülük ile 1978-1984 yılları arasında TOFAŞ SAS Spor Kulübü’nde sporculuk hayatım sürdü. Takım olarak ta Avrupa Şampiyon Kulüpler kupasını kazandılar. 1984-1990 yılları arasında da sporculuk hayatıma Bursa DSİ Nilüfer spor Kulübü’nde devam etme.
Birazdaha detaya inelim..
Kendi kaleminden..
Güreşe başladığı 1970 yılında, Kvartal Gletka’da hocası Bulgar Dimitr Nikof idi; Yıldızlarda, Osman Alembi ve gençlerde ,Emin Tenekecioğlu idi. Bulgaristan adına yarıştığım ulusal şampiyonalarda; Miniklerde iki kez birincilik, yıldızlarda bir kez birincilik, bir kez ikincilik ve gençlerde bir kez ikincilik elde ettim. Aynı zamanda bir rekortmen şöyle ki; 16 yıllık milli takım antrenörlüğü kariyerimde sırasıyla; (rahmetli) İsmail Demirci, Ahmet Ayık, Osman Şansal, (rahmetli) Recai Ustaoğlu, Osman Aşkınbak, Bekir Çeker, Hamza Yerlikaya ve Musa Aydın olmak üzere 8 federasyon başkanı ile çalıştım. En son 2018 yılından itibaren federasyon başkanımız Musa Aydın’ın kurduğu Bursa gençler serbest güreş TOHUM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) ‘da teknik direktör olarak görevimi sürdürmekteyim.
Hakikaten kampa ilk geldiğinde bir halat bile çıkamayan Polatçı, son hafta teknik direktörümüz Olimpiyat Şampiyonu İsmail Nizamoğlu’nun kendisini çağırarak ‘Hadi, çık bakalım 10 halatı!’ demesi üzerine, on halatı ayaksız çıktı
Bu önemli girişten sonra :
Devam ediyoruz..

Yılmaz ARSLAN ’ dan ; Biyografi kendi kaleminden..
18 Ekim 1961 tarihinde Bulgaristan’ın Mestanlı kasabasında doğdum. Babam İlyas Arslan 2003 yılında ve güreşe başlama sebebim olan abim Hüseyin Arslan 2019 yılında rahmetli oldular. Annem Zehra Arslan hayattadır. 1991 yılında Sevcan Arslan ile evlendim. 1993 yılında doğan kızım Selin Arslan, masa tenisi dalında Türkiye şampiyonluğu derecesine sahiptir ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Güreşe başladığım 1970 yılında, Kvartal Gletka’da hocam Bulgar Dimitr Nikof idi; yıldızlarda hocam Osman Alembi ve gençlerde hocam Emin Tenekecioğlu idi. Bulgaristan adına yarıştığım ulusal şampiyonalarda; miniklerde iki kez birincilik, yıldızlarda bir kez birincilik, bir kez ikincilik ve gençlerde bir kez ikincilik elde ettim.
Üniversitesi’nde şehir-bölge planlama ve mimarlık bölümlerinde son sınıf öğrencisidir. 1997 yılında doğan oğlum Alperen Arslan, kort tenisi dalında antrenörlük – hakemlik belgelerine sahiptir ve Bahçeşehir Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünde son sınıf öğrencisidir.
1978 yılında ailemle birlikte göçmen olarak Bursa-Türkiye’ye geldik. Daha trendeyken soyadınız ne olsun diye sorduklarında önceden adını duymuş olduğum büyük şampiyon Hamit Kaplan’dan ilham alarak Arslan soyadını aldık. 1978 yılında hocam Emin Tenekecioğlu vesilesiyle TOFAŞ SAS Kulübü’nde serbest güreşe devam ettim. TOFAŞ’taki ilk hocalarım Fahri Yenigün ve Emin Tenekecioğlu’dur. 1980 yılında gençlerde ilk milli takım hocam olan Muharrem Atik, aynı zamanda Tofaş A Takımı baş antrenörüydü. Türkiye adına gençlerde 50 kez milli mayoyu giydim; iki kez Türkiye birincisi, bir kez Türkiye ikincisi, iki kez Balkan ikincisi, 52 kg.da Avrupa ikincisi ve 1980’de 48 kg.da Avrupa şampiyonu oldum. Büyükler serbest güreşte toplam 100 defa milli oldum; iki kez Türkiye birincisi, iki kez Türkiye ikincisi, dört kez Türkiye üçüncüsü oldum. Uluslararası turnuvalarda beş defa birinci, dört defa ikinci, altı defa içincü ve 57 kg.da Akdeniz Olimpiyatları’nda üçüncü oldum. 1984 yılı Büyükler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası’na 57 kg.da katıldım. 1978-1984 yılları arasında TOFAŞ SAS Spor Kulübü’nde sporculuk hayatım sürdü. 1984-1990 yılları arasında da sporculuk hayatıma Bursa DSİ Nilüferspor Kulübü’nde devam ettim.

  1. kademe antrenörlük belgemi 1987 yılında Bursa’da, 2. kademe antrenörlük belgemi 1995 yılında Samsun’da, 3. kademe antrenörlük belgemi 2003 yılında, 4. kademe baş antrenörlük belgemi 2005 yılında Ankara’da ve en son beşinci kademe teknik direktörlük belgemi 2011 yılında Ankara’da aldım. DSİ Nilüferspor Kulübü’ndeki antrenörlük hayatım 1990 yılından 2017 yılına kadar devam etti. DSİ Nilüferspor Kulübü’nde abilik ve antrenörlük yaptığım başlıca sporcular; Yavuz Yılmaz, Yusuk Konuk, Metin Kılıç, Mesut Köse, Sevgin Güneş, Murat Gençtürk, Nevzat Şan, Aziz Yılmaz, Hasan Kılıç, Bünyamin Altuntaş, Ufuk Dağ, Hakan Oran’dır.
    Erkeklerde; ilk milli takım antrenörlüğü görevime 1995 yılı Federasyon Başkanı İsmail Demirci döneminde başladım. 1995-1996-1998-1999-2000-2006-2007-2008 yılları olmak üzere 8 dönem gençler serbest güreş milli takım antrenörlüğü yaptım. 2002-2003-2004 yılları olmak üzere 3 dönem yıldızlar serbest güreş milli takım antrenörlüğü yaptım. 2005 yılında büyükler serbest güreş milli takım antrenörlüğü yaptım. Toplam 12 yıl boyunca milli takım antrenörlüğü yaptım. Erkeklerde gençler kategorisi serbest güreş Avrupa Şampiyonaları’nda 9’u altın, 10’u gümüş, 13’ü bronz olmak üzere toplam 32 madalya kazandık. Avrupa’da altın madalya kazanan başlıca sporcularımız; Yılmaz Şükrüoğlu, Aydın Polatçı, Mehmet Yozgat, Fahrettin Özata, Mehmet Yeşil Yeşil, Ahmet Peker, Okay Köksal, İbrahim Yorulmaz, Ender Coşkun’dur. Gençler serbest güreş Dünya Şampiyonaları’nda 4’ü altın, 9’u gümüş, 8’i bronz olmak üzere toplam 21 madalya kazandık. Altın madalya kazanan sporcularımız; Taşkın Özkale, Mehmet Yozgat, iki kez olmak üzere Ahmet Peker’dir. Yıldızlar serbest güreş milli takım Avrupa Şampiyonaları’nda 2’si altın, 11’i gümüş, 4’ü bronz olmak üzere toplam 17 madalya kazandık. Altın sporcularımız Ercan Yoldaş ve Rıza Yıldırım’dır. Büyüklerde de Aydın Polatçı Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçmiştir. Gençler kategorisinde beraber çalışıp daha sonra büyüklerde Avrupa Şampiyonu olan başlıca sporcularımız; Rıza Yıldırım, Tevfik Odabaşı, Gökhan Yavaşer, Aydın Polatçı ve Fatih Çakıroğlu’dur.
    Kadınlarda; 2012-2013-2014 ve 2017 yıllarında genç ve büyük kategorilerinde serbest güreş milli takım teknik direktörlüğü yaptım. Büyük kadınlar Avrupa Şampiyonalarında Elif Jale Yeşilırmak bronz madalya, Hafize Şahin de bir bronz ve bir gümüş madalya kazanmıştır. Akdeniz Oyunları’nda da altın kazanan sporcularımız; Hafize Şahin, Elif Jale Yeşilırmak, Yasemin Adar olmuşlardır. Genç kadınlar Avrupa Şampiyonaları’nda iki gümüş, iki bronz ve Buse Tosun’un şampiyonluğuyla Türkiye tarihinde ilk kez olmak üzere bir altın madalya kazandı.
    Önemli anıları;
    Sporculuk hayatımdaki anılarımdan birkaçı şöyledir;
    1980 yılında Bursa’da gerçekleşen gençler serbest güreş Avrupa Şampiyonası 48 kg finalinde ikinci devrenin sonunda Bulgaristanlı sporcuya 6-4 mağlup durumdayken değerli hocam (rahmetli) Muharrem Atik köşeme geldi, ‘Bana bak.’ dedi ve iki eliyle yanaklarıma öyle bir indirdi ki gözlerimden yaş geldi, ‘Hadi oğlum, ne bekliyorsun? Dört tekeri aldın, hadi şimdi sıra kaportada!’ diyerek beni müthiş motive etti. Bunun üzerine finali 10-7 yenerek şampiyon oldum. O dönemde TOFAŞ, şampiyon olan sporcuya araba vaadinde bulunmuştu ve vaadini yerine getirdi; 74 kg.da şampiyon olan Burhan Sabancıoğlu ile birlikte Türkiye tarihinde amatör sporlarda araba ödülü kazanan ilk sporcular olduk.
    1980-85 yılları arasında tüm yurtdışı çıkışlarda pasaport almak için askerlik şube başkanlıklarına müracaat ediyorduk. Bir seferinde askerlik şube daire başkanı bana dedi ki: ‘Bak oğlum! Gittiğin maçlarda eğer bir Yunanlıya yenilirsen pasaportu falan unut, hiç yanıma gelme!’ Hemen ardından 1983 yılında Fas’ın Kazablanka şehrinde Akdeniz Oyunları’na katıldık. İlk iki maçımı kazandım ve yine (rahmetli) Muharrem Atik hocamız yanıma gelerek ‘Tribüne git yat biraz’ dedi, bir zaman sonra içim geçmiş ve ‘Yılmaz Arslan mindere!’ diye anons edildi. Fakat ben daha mayomu giymemiştim ve ayakkabımın bağcıklarını bile minderde bağladım. Hiç ısınmadan çıktığımdan yarı final maçını kaybederek üçüncülük maçıma Yunanlı rakibimle çıktım. Şampiyonluk şansımı kaybetmenin verdiği moral bozukluğuyla çıktığım maçın ilk devresinde 3-1 mağlupken askerlik şube daire başkanının sözleri bir anda aklıma geldi ve bu ateşle Yunanlı rakibimi 10-3 yenerek Akdeniz Olimpiyatları’nda 57 kg.da üçüncülükle yetindim. Askerlik şube başkanımıza Allah’tan rahmet diliyor ve hiç unutamadığım sözü sonrasında hiçbir Yunanlı rakibime yenilmediğimi belirtmek istiyorum.
    Yine hiç unutamadığım bir anı, 1984 yılında büyükler milli takım hocamız Muharrem Atik ile Bulgaristan Dankolof Turnuvası’na beraber gittik. O zamanlar Dankolof Turnuvası adeta mini Dünya Şampiyonası niteliğinde çok kuvvetli bir turnuvaydı. 57 kg.da tam 11 maç yaparak turnuvada ikinci oldum. Fakat Türkiye’ye dönüşümüzde (rahmetli) Muharrem Atik hocamız görevden alındı ve yeni teknik ekibin büyükler Avrupa Şampiyonası’na 15 gün kala 5 kişiyle tam 7 seçme maçı yaptırması sonucu büyükler Avrupa Şampiyonası kadrosuna girdim. Ancak o yorgunlukla 11 turnuva maçı (ve öncesinde 7 seçme maçı olmak üzere 15 günde toplam 18 maç) yaparak Avrupa Şampiyonası’nda sıfır çektim. Dankolof’ta yendiğim rakiplerim Avrupa’da ikinci-üçüncü oldular, bu hiç aklımdan çıkmaz.
    Antrenörlük hayatımdaki anılarımdan birkaçı şöyledir;
    1995 yılında ilk milli takım antrenörlük dönemimde kros koşu antrenmanına hep beraber sporcularla çıkmıştık. Tepedeki varış noktasına ulaştığımızda arkama baktım ve gözlerime inanamadım, dev bir adam Aydın Polatçı birinci sırada gelmişti. Şaşırdım, çünkü milli takımlarda en iyi koşan hep alt sıkletlerdeki (48, 52, 57, 62, 68 kg) sporcular olurdu. (Rahmetli Fevzi Şeker’i hatırlıyorum, niye onu geçiyorum diye bana dirsek attığı olmuştu, çok hırslı bir sporcuydu ve kondisyonu müthişti.) Aydın Polatçı’yı görünce dedim ki: ‘İşte geleceğin ağır sıklet Avrupa Şampiyonu!’ Ve öyle de oldu; antrenörlük hayatımdaki ilk gençler Avrupa Şampiyonası’nda, 46 kg.da Yılmaz Şükrüoğlu ve 115 kg.da Aydın Polatçı altın madalya kazandılar. (Daha sonra Aydın Polatçı büyüklerde de iki kez Avrupa şampiyonu olmuştur.) 2005 yılında da Aydın Polatçı ile yollarımız Büyükler Dünya Şampiyonası’nda kesişti. 2005 yılında Avrupa Şampiyonası’nda 120 kg.da Recep Kara’nın sakatlanması ile Aydın Polatçı’yı Dünya Şampiyonası kampına davet ettik, fakat bu sırada kondisyonu düşen Polatçı 150 kg olmuştu. Yoğun çalışmalarımız ardından kendisine şöyle dedik: ‘Dünya Şampiyonasına son hafta kala ayaksız 10 halat çıktığında, sen Dünya Şampiyonusun!’ Hakikaten kampa ilk geldiğinde bir halat bile çıkamayan Polatçı, son hafta teknik direktörümüz Olimpiyat Şampiyonu İsmail Nizamoğlu’nun kendisini çağırarak ‘Hadi, çık bakalım 10 halatı!’ demesi üzerine, on halatı ayaksız çıktı ve biz o an Dünya şampiyonluğunun ayak seslerini daha kampta alkışladık. Ardından Dünya Şampiyonası’nda tek altın madalyayı Aydın Polatçı kazandı.
    16 yıllık milli takım antrenörlüğü kariyerimde sırasıyla; (rahmetli) İsmail Demirci, Ahmet Ayık, Osman Şansal, (rahmetli) Recai Ustaoğlu, Osman Aşkınbak, Bekir Çeker, Hamza Yerlikaya ve Musa Aydın olmak üzere 8 federasyon başkanı ile çalıştım. En son 2018 yılından itibaren federasyon başkanımız Musa Aydın’ın kurduğu Bursa gençler serbest güreş TOHUM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) ‘da teknik direktör olarak görevimi sürdürmekteyim.
    Kaynak:
    ………………Linkler..
https://www.youtube.com/watch?v=_Ad2QItBaykhttps://www.haberler.com/video/kadin-gures-milli-takimlar-basantrenoru-hedefimiz-5872256-videosu/https://www.aa.com.tr/tr/spor/akdeniz-oyunlarinda-hedef-3-final/258414https://www.trtspor.com.tr/haber/diger-sporlar/gures/avrupa-gures-sampiyonasina-dogru-68034.htmlBasından;

Akdeniz Oyunları’nda hedef 3 final
Güreş Bayan Milli Takım Antrenörü Arslan, Mersin’in ev sahipliği yapacağı Akdeniz Oyunlarında ”en az 3 final yapmayı” hedeflediklerini söyledi.
05.04.2013

Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Bursa’da
Büyük Bayanlar Güreş A Milli Takım Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Milli Takım kamp çalışmaları öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’i makamında ziyaret etti.

Büyük Bayanlar Güreş A Milli Takım Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Milli Takım kamp çalışmaları öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’i makamında ziyaret etti.
Milli Takım kamp çalışmaları öncesi görüş ve önerilerini almak için İl Müdürü Şahin’e ziyarette bulunan Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, kamp çalışmaları hakkında da bilgiler aktararak, 2016-2020 olimpiyatlarında büyük başarılar elde etmeyi hedeflerini dile getirdi. İl Müdürü Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kamp çalışmalarında kendisine ve sporculara başarı dileklerinde bulundu. Hedeflerini yüksek tutmalarını, kamp çalışmalarının verimli geçmesini dileyen Şahin, ‘Sporcularımızın,
ata sporumuz olan güreşte gereken başarıyı yakalamak için, tüm gücüyle çalışmalarını sürdüreceğinden şüphemiz yok. Sporcularımızın,
kendilerinin ve
sizlerin emeklerini boşa çıkarmayıp, 2016-2020 olimpiyatlarında büyük başarılar elde edeceklerine inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum’ dedi,
Ayrıca Şahin, A Milli Takım düzeyinde bir teknik direktörün Bursa’ya gönderilmesinin önemine değinerek, Yılmaz Aslan’ı tebrik etti. Yılmaz Arslan, İl Müdürü Şahin’e Milli Takım forması hediye etti.

Yılmaz Arslan: Hedefimiz Olimpiyatlar (Özel)
Büyük Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Büyük Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ilk 6 içinde yer almak istediklerini, asıl hedeflerinin ise 2016’da Brezilya’da yapılacak olimpiyatlar olduğunu söyledi.

Büyük Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Büyük Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ilk 6 içinde yer almak istediklerini, asıl hedeflerinin ise 2016’da Brezilya’da yapılacak olimpiyatlar olduğunu söyledi.
A Milli Bayan ve Serbest Güreş Milli Takımları, 1 – 6 Nisan tarihlerinde Finlandiya’nın Vantaa şehrinde yapılacak Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, öncesinde bu ülkeye hareket etti.
Havaalanında açıklamalarda bulunan Büyük Bayanlar Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, bayan milli takımı olarak uluslararası arenada 3 bronz madalyalarının bulunduğunu kaydederek, “Bu bronz madalyalarını artık çoğaltmak ve final görmek istiyoruz. Bunların yanında da ilk 6’ya girerek Moskova’da yapılacak Avrupa kupasına katılmak hedefimiz. Çıtayı her geçen gün yükselteceğiz. Asıl hedefimiz de Rio’da yapılacak olan 2016 Olimpiyatları.” ifadelerini kullandı.
60 kiloda madalya için mindere çıkacak milli güreşçi Hafize Şahin de “Federasyonumuzun bize sağladığı olanaklarla çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Teknik ekip ve federasyon olsun her zaman bizim yanımızdaydılar. Biz de bu özverinin sonucunda Finlandiya’dan madalya ile dönmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Hafize Şahin, 75 milyonun arkalarında olduğunu bilerek mindere çıktıklarını söyleyen Hafize Şahin, “Ülkemizi en güzel temsil etmek için yola koyulduk.” diyerek sözlerini tamamladı.
Büyük Bayanlar Güreş Milli Takımı
Antrenörler: Şemsettin Yıldız, Zeynep Yıldırım Diri
Sporcular: 48 kilo: Sümeyye Sezer, 53 kilo: Burcu Kebiç, 55 kilo: Bediha Gün, 60 kilo: Hafize Şahin, 63 kilo: Buse Tosun, 69 kilo: Burcu Örskaya ve 75 kilo: Yasemin Adar
Genç Bayan Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü konuştu
Bayan Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Arslan, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası için : “Bu yıl şampiyonada 4 madalya almayı hedefliyoruz”
Makedonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’na katılacak Genç Bayan Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, “Bu yıl şampiyonada 4 madalya almayı hedefliyoruz” dedi. Arslan, yaptığı açıklamada, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası hazırlıklarını Edirne’deki Aliço Güreş Eğitim Merkezi’nde tamamladıklarını söyledi. Şampiyonaya 8 sporcuyla katılacaklarını belirten Arslan, sporcuların olimpiyatlar ve dünya şampiyonası için ümit vaat ettiğini belirtti. Şampiyonada madalyalar kazanmayı hedeflediklerini belirten Arslan, “Geçen sene 3 madalya almıştık. Bu yıl şampiyonada 4 madalya almayı hedefliyoruz. Sporcularımız 2016 Rio Olimpiyatları için gelecek vaadeden sporcular” dedi. Arslan, başarıya hasret olan bayan güreşçilerin Avrupa şampiyonasının ardından dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda da madalya kazanmayı hedeflediğini kaydetti.

Bayan güreşçilerin katıldıkları her şampiyonada madalya sayısını artırarak hedeflerine ulaşabileceğini ifade eden Arslan, “Genç bayanlarda şimdiye kadar altın madalyamız yok. Akdeniz Oyunları’nda olduğu gibi genç bayanlarda da Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya hedefliyoruz. Gençlerimiz dünya arenasında madalya aldıkça 2016 Rio Olimpiyatları’nda madalya alabilecek pozisyona gelecekler” diye konuştu.

Genç Bayan Güreş Milli Takımı Kaptanı Merve Kenger de geçen yıl Tayland’da yapılan Gençler Dünya Şampiyonası’nda kaçırdığı birinciliği Avrupa Şampiyonası’nda kazanmak istediğini belirtti. Genç Bayan Güreş Milli Takımı, bugün şampiyonanın yapılacağı Üsküp şehrine gitti.

A Milli Kadınlar Güreş Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, Finlandiya’da gerçekleştirilecek Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda madalya almak istediklerini söyledi.
Son zamanlarda uluslararası turnuvalarda yakaladığı çıkış ile dikkatleri üzerine çeken A Milli Kadınlar Güreş Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını İstanbul Beykoz Legend Otel’de sürdürüyor.
TEKNİK DİREKTÖR ARSLAN: “MADALYA SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ”
Hazırlık kamplarına Ocak ayında başladıklarını dile getiren Teknik Direktör Yılmaz Arslan, özellikle Aladağ’da gerçekleştirilen kampın çok verimli geçtiğini belirterek, “Bunun meyvesini de Dan Kolov – Nikola Petrov Turnuvası’nda aldık. Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıklarını ise İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Bu kulvarda bugüne kadar toplamda 3 bronz madalyamız var. Hedefimiz bu madalya sayısını arttırmak. Öte yandan 58 Kg’daki sporcumuz Elif Jale Yeşilırmak, şampiyona öncesinde yaşadığı sakatlık sebebiyle maalesef aramızda olamayacak.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ARSLAN ile ilgili ;
Dediğim gibi yazacak çok şey var..
ve dahi güreşi için yaptığı önemli katkılar nedeniyle
Yılmaz ARSLAN’ dan ve ailesinden .Allah razı olsun..
Dedim ya
Sayfalar yetmez hayatını yazmaya..
…………………….
Daha önce
120 Değerli Şahsiyeti yayınladık.
Aralık 2019’ da ile

  1. Proje olarak “Portre” dizisine başlamıştık.
    2.Proje olarak ise; “Olimpiyatlar’ da Türk güreşi (En son 2016 Rio bölümü yayınlandı.)
    Dediğim gibi bu konuda önerilerinize de açığız.
    Başta; Ömer Suzan hocam ile Yusuf Taşkan ve diğer destek veren herkesten Allah arzı olsun
    Whatsap; 05327757725-
    Not: Toplu fotoğraf ve video Facebook sayfamda..
    Not;1 Listede daha bir çok değerli isim var sırası geldikçe yayınlayacağız ..
    Not; 2; 120 Değerli şahsiyeti bu “Güreşiyorum/Portre” de elimizden geldiği kadarı ile ;
    Türk sporu ve dahi Güreşine katkılarından dolayı dile getirmeye çalışıyoruz.
    Eksiğimiz, hatamızda oluyor.
    Bu kadar uzun bir ömrü bir veya iki sayfaya sığdırmaya çalışıyoruz.
    Esasında her biri onlarca sayfayı hak ediyor..
    Özellikle Güreş yazarı günümüzde bir elin parmakları kadar bile değil.
    Benden “GÜREŞİYORUM “ olarak bu kadar.
    Hakkı geçen vardır mutlaka, helal etmeniz dileği ile.
    Not;3 ; Şu anda aktif güreşen ve Avrupa,
    Dünya ile Olimpiyat Şampiyonlarını daha sonra inşallah..
    Not; 4 Haber sırası ile; Önce www.guresiyorum.com ,Facebook(Toplu Fotoğraflar en çok orda(En fazla 80 Fotoğraf) ,YouTube(Güreş ile ilgili 232 Video yayınladım ..), İnstagram (En fazla 10 Fotoğraf ve kısıtlı metin ), Twiteer(En fazla 4 Fotoğraf) ve Whatsapp gruplarında paylaşıyorum. (Whatsapp gruplarına eklenmek isteyen istekte bulunabilir ) 0505 369 02 02 ‘den de Bazen Cep mesajları atıyorum.(Buradan da artık seyrek atıyorum )
    Not: Toplu fotoğraf ve video Facebook sayfamda.
    DERECELERİ; Kaynak ; www.unitedworldwretling.org

Benzer Haberler

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberi Paylaş

spot_img

Son Haberler

Bülten

Güncel kalmak için abone olun

avrupa yakası escortbeşiktaş escortbeyoğlu escortnişantaşı escortetiler escortesenyurt bayan escortbeylikdüzü bayan escortavcılar bayan escortşirinevler escortataköy escort