Güreşiyorum Portre 195.Bölüm

Güreşiyorum/Portre; Yüz Doksan Beş. Bölüm ;Zeki ŞAHİN ;Güreşçi, Teknik adam,-Güreşe ; İstanbul Güreş İhtisas Kulübünde(Fatih Tabhane Medresesinde )başladı. ilk antrenörü rahmetli Lütfü ÇİÇEKÇİSOY’ dur. Dedesi ; Güreşi çok severmiş ve torunun da güreş yapmasını istediği için onu güreşe başlatmış. Beş kardeşin en küçüğü.. (Anılarda; Hakkı Başar-Hüseyin İLDEM-A.Suat AYDIN-Mücahit VARDAL-Burhan DEMİRKIRAN-Fehmi AKYILDIZ ‘ ın Zeki ŞAHİN Hakkındaki değerlendirmelerini okuyalım lütfen.) -İstanbul Güreş İhtisas Kulübünde iken bir ara kısa bir süre Tekel’e gitse de, yine yuvaya döndü. Antrenörlükteki belirgin özelliklerinden biri; Köşe yönetimi ile sporcusunun rakibini çözümlemesi ile ha keza özellikle ; Antrenmanlarda ; Kişiye özel çalışma ile beraber ,kimin ne eksiği varsa o önde çalıştırması ve inandığı sporcu için sonuna kadar destek vermesi ile ön plana çıkıyor.(İGİK’ te iken Güreşçi ve teknik adam/Sadettin TANTAN ile İBB’ de /Teknik ADAM/H. Hüseyin YAŞAR’ ın ,Mevcutta Bursa/TOHM’ de Zeki ŞAHİN’ e destekleri oldu)
1988 Seul Olimpiyat oyunlarına ; Erol KEMAH-Rahmetli Sümer KOÇAK ve Erhan BALCI ‘ dan oluşan ekiple katıldı. Gençler Dünya /3. Üç kez Balkan Şampiyonu ve Ordular arası Dünya Şampiyonası ile Uluslara arsında bir çok madalya ay sahiptir.1965 Trabzon doğumlu.
– Zeki hoca, asıl değinilmesi gereken, bütün önyargıları yıkan, insan sevmenin, bir şeyin karşılıksız neden yapılması gerektiğinin, işini sevmenin fakat işini severken saygılı olmanın nasıl yapılmasını gerektirdiğini düşündüren bir insan olarak karşımıza çıkmaktadır.
-Zeki hocanın, sporcuların bireysel bencil varlıklar olarak değil, yardımlaşmayı seven, başkasının üzüntüsüne üzülebilen, sadece mutluluğu ve başarıyı değil, üzüntüyü ve başarısızlığı da paylaşabilen kısacası empati yapabilen insanlar olarak görmekten büyük bir kişisel mutluluk duyduğu inancındayım.
-. Alanıyla ilgili gelişmeleri takip eden, antrenman saatlerinde asla işi çıkmayan, işine tutkuyla bağlı, sporcusunu sürekli motive eden ve kendisine kazandıracağı yönleri bulması için teşvik eden bir antrenör. Ayrıca işin diğer teknik konularında sürekli müsabaka analizi yapan, her sporcunun farklı fiziksel yapıya sahip olduğunun bilincinde ve buna göre antrenman planlamaları yapan yenilikçi bir antrenör.
Önemli bir tespitimiz ise;
Geçenlerde yazdım; Ama bir kez daha yazayım; Türk güreşi ve daha çok grekoromen stilde 1970’ ten itibaren ve 1990 Yıllarının sonuna doğru bir gerileme devri söz konusu idi. Başta Zeki ŞAHİN olmak üzere aynı dönemde güreşen bir çok güreşçi yurt içinde kıyasıya bir mücadele veriyorlar. Ancak yurt dışına gelince aynı performansı gösteremiyorlardı. Tabi iki nedenleri vardı. Başta çok kilo düşme olmak üzere. Bizim güreş ile ,diğer ülkeler arasında uçurum vardı. Çalışma sistemi farkı vardı. Laboratuvar açısından yetersizdik. Bir kaç örnek verecek olursak; 1980’den itibaren özellikle Grekoromen stilde güreşen bu yetenekler maalesef istenen sonuca ulaşamadan güreşi bıraktılar.
Nedenlerin başında ;Sapunov gelir. Birkaç yıl önce gelseydi !!
Erhan Balcı, Zeki Şahin, Bilal Demirhan, Temel Yaşar, Ömer Esmer, Ahmet Bayraktar, Mahir Yazıcı, Yalçın Karapınar, Mecnun Paşalı, Ramis Çelik, Rüstem Koyuncu, Selami Karakuş, Celal İnceler, Erol Koyuncu, Salih Yılmaz, Ahmet Özbeğe, Kubilay-Yesugay, Aksakal, Seçkin Saruhan, Gökmen İnan, Selami Karakuş…diğer idi.
Zeki Şahin: Kulübü, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere her yaş kategorisinde temsil etti. İGİK’ in yanı sıra Milli Takımlar’ da da her yaşta mayoyu giydi. Yıldız ve gençlerde Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonaları’nda madalyalar kazandı.
Bugün Bursa THOM’ da Teknik Adam olarak Türk güreşine hizmetini sürdürüyor.
Önemli başlıklardan;
-“Ne bekliyorsun oğlum orada, Güneşin altında başına güneş geçecek” diyor.
Zeki’de “Abi’mi bekliyorum” diyor.
– Zeki bu akil ermez onun işlerine.
Hayatımda tanıdığım en mert en eli açık, merhametli insan gibi insandır benim kardeşim. Pehlivanlığına da asla söz söyletmem.
– Kendisini tanımlarken 3 farklı başlıkta anlatmanın doğru olacağı düşüncesindeyim
-Çayırdan ,minderlere adlı Türk güreşi ile ilgili sergiyi Fehmi Akyıldız ile beraber yaptı.
-Araştırmacı; özellikle güreşçinin bireysel teknik özelliğine mekanik aletler yapması ile bilinir
– Zeki ŞAHİN’ in Sanatsal yönünü gördükten sonra ,
beraber güreş sergisini yapamaya karar verdik.
Bu konuda epey yol aldık.
-Güreşçi için ; Çok yönlü fonksiyonel bir yapısı vardır. Sosyal yönü yüksektir.
Zeki ŞAHİN’ den ile ilgili; Kendi ifadesi ile ;
Anılar.
Hakkı BAŞAR’ dan; İstanbul Güreş İhtisas kulübünde beraber antrenman yapıyorduk.
Daha sonra milli takımda beraber olduk. Bizim dönemden bir önceki grup içinde yer almıştı. Babası rahmetli Salih abi güreşi çok severdi. Onun her müsabakasını omzunda kamera ile çekerdi. Bekarken Büyük çekmece’ de uzun yıllar aynı evi paylaştık.
Özellikle gençlere ağabeylik yaptı. Deli-doludur ama güreşi çok sever.
Gençken ;Özellikle Sapunov dönemine yakalansaydı ,farklı bir Zeki ŞAHİN olurdu.
Çok kilo düşmesi onun performansını etkiledi.
Hüseyin İLDEM;
Gençlerde ve yıldızlarda ,milli takım kamplarında beraberdik. Daha sonra ise İBB’ de teknik adam olarak aynı ekibin içinde yer aldık. Güzel günlerimiz oldu. Teknik anlamda yardımlaşmalarımız oldu. ABD’ deki gençler Dünya Şampiyonasında anlamlı madalyalar aldık.
Ahmet DURNA’ dan;
Aynı kulüpte ,İGİK’ te o grekoromen ben ise serbest güreşte antrenman yapıyorduk. Daha sonra teknik adam olarak ‘ ta aynı ekibin içinde yer aldık. ABD’ deki Gençler Dünya şampiyonasına beraber gittik. Güzel günlerimiz oldu.
Ahmet Suat ADIN’ dan;
Zeki Şahin ile anılarımızdan nerdeyse bir kitap olur.
Zeki güreş camiasında çok sevdiğim ve güreş bilgisine çok saygı duyduğum
“İsmi gibi” bir adamdır.
Her zaman dediğim gibi bizim jenerasyonun, yeterli antrenman bilgisi olmayan hocalarının elinde bizimle beraber yok olan bir kardeşimdir.
Zeki ile yıllarca milli takım kampında ve yurt dışında oda arkadaşlığı yapmış ,abi kardeş gibi yıllardır hep beraber olduğum kardeşimdir.
Şu an aklıma gelen anılar içinde ;
Avrupa Gençler şampiyonasından geldik,
Balkana gideceğiz,
Kamp Kayseri Talas .
Ağustos sıcağı,
Rahmetli Müzahir Sille hocamız;
Herkesi odalarına isim isim yazmış,
Zeki bir bakmış ,biz ikimiz aynı odada değiliz,
Hemen almış çantasını o sıcak da dışarıda bulunan
Atatürk heykelinin yanına çökmüş,
Beni bekliyor.
Müzahir hocada
“Ne bekliyorsun oğlum orada, Güneşin altında başına güneş geçecek” diyor.
Zeki’de “Abi’mi bekliyorum” diyor.
Benim aslan kardeşim.
Müzahir hoca:
“Gel içerde gölgede bekle,
Suat belki yarın gelir”
Dese de, benim kardeşim
“Benim abim bugün gelecek ben o olmadan hic bir oda da kalmam diyor.
Benim kardeşim ve aksama kadar o sıcak da beni o heykelin önünde bekledi.
ve ben geldim.(Şu an yazarken bile duygulandım gözlerim doldu)
Bir de Konya Seydişehir’ de kamptayız .
Erdoğan Koçak hocamız ; Hafta sonu bize izin verdi,
Galiba bir futbolcunun falan düğünüydü.
Biz Zeki, Yavuz Erçoban yanılmıyorsam Hüseyin İldem düğüne o kadar hakim olduk ki, yani benim elimde mikrofon sanat müziği söylüyorum,
Zeki gelen misafirlere yer gösteriyor, pistte bizden başka oynayan yok, öyle ki neredeyse çeyrek altınları bize takıp hediyeleri bize vereceklerdi,
Meğerse bizi erkek tarafı zannetmişler.
Zeki resim çektirmeyi çok sevmezdi.
Şu an milli takım kamp resimlerine bakıyorum da aynı odada kaldığımız kamplarda bile resimde yok,
Allah bile aklına ne geldi de nerelere gitmişti.
Zeki bu akil ermez onun işlerine.
Hayatımda tanıdığım en mert en eli açık, merhametli insan gibi insandır benim kardeşim. Pehlivanlığına da asla söz söyletmem.
……………….
Burhan DEMİRKIRAN’ dan;
Burhan DEMİRKIRAN Zeki ŞAHİN Hoca hakkında genel değerlendirmeler:
Zeki hocamızı gerek sıra dışı kimliği, gerekse hakkında anlatılanlardan duyduklarım kadarıyla uzun yıllardır tanımama rağmen, tanışma ve birlikte çalışmaya başlama geçmişimiz
2014 yılı Nisan ayına dayanmaktadır.
Kendisini tanımlarken 3 farklı başlıkta anlatmanın doğru olacağı düşüncesindeyim.
-Tanımadığım dönemlerde genel bakışla Zeki Hoca:
Bu konu başlığında Zeki Şahin hakkındaki genel düşünceler, çevremizde alışılagelmiş
‘’sıra dışı olana olan önyargılar’’ nedeniyle çok olumlu olduğu söylenemez.
Sporcusunu seven, kollayan, sahip çıkan ancak bir o kadar da çok bilmiş ve egolu bir insan olarak görünmeden öteye gidemeyecek olarak yorumlayabilirim.
-Tanıdığım ve kendisiyle birlikte çalışanların bakış açılarına göre gözlemlediğim Zeki Hoca:
Bu durumda karşımıza çıkan Zeki hoca, asıl değinilmesi gereken, bütün önyargıları yıkan, insan sevmenin, bir şeyin karşılıksız neden yapılması gerektiğinin, işini sevmenin fakat işini severken saygılı olmanın nasıl yapılmasını gerektirdiğini düşündüren bir insan olarak karşımıza çıkmaktadır. Sporcuları sadece sportif performans olarak değil, bunun haricinde de değerli olabileceğini, fırsat verilince neler başarabileceğini, sadece kazanan değil, ahlaklı olarak kazanan insanlar olunması gerektiğini bize birlikte çalıştığımız süre içerisinde defalarca hatırlattı. Bu durumda gözlemlediğim Zeki hocanın, sporcuların bireysel bencil varlıklar olarak değil, yardımlaşmayı seven, başkasının üzüntüsüne üzülebilen, sadece mutluluğu ve başarıyı değil, üzüntüyü ve başarısızlığı da paylaşabilen kısacası empati yapabilen insanlar olarak görmekten büyük bir kişisel mutluluk duyduğu inancındayım. İşin sporcu kısmının yanı sıra birlikte çalıştığımız süre içerisinde gerek ekibimizin destek personeli olsun, gerekse diğer çalışanlar olsun bu konuda benimle aynı fikirde olacağı kanaatindeyim.
-Antrenör Zeki Hoca:
Birlikte çalıştığımız süreden önce de gözlemlerim Zeki hocanın iyi bir antrenör olduğu yönündeydi. Ancak birlikte çalıştığımız süre içerisinde daha da fazlası olduğunu, mükemmel bir antrenör olduğunu gördüm. Alanıyla ilgili gelişmeleri takip eden, antrenman saatlerinde asla işi çıkmayan, işine tutkuyla bağlı, sporcusunu sürekli motive eden ve kendisine kazandıracağı yönleri bulması için teşvik eden bir antrenör. Ayrıca işin diğer teknik konularında sürekli müsabaka analizi yapan, her sporcunun farklı fiziksel yapıya sahip olduğunun bilincinde ve buna göre antrenman planlamaları yapan yenilikçi bir antrenör.
Ben Burhan DEMİRKIRAN, kendisiyle 7 yıla yakın olan çalışma geçmişimden genel hatlarıyla aktarabileceğim yorumları anlattım. Bana kattıkları ve emekleri için kendisine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.
Benden; 1984 Yılında İst. Güreş İhtisas Kulübünde ; Antrenörlüğe başladım. (1969 Yılında güreşçi olarak kulüpteydim.) 1986 Yılından itibaren ise ; Türkiye Şampiyonalarına İGİK Antrenörü olarak görev yapmaya başladı. İki kez ; İzmir’ deki Türkiye grekoromen güreş şampiyonasında ve Vehbi Turnuvası ile İstanbul Cumhuriyet kupaları ile İstanbul Şampiyonasında Zeki ŞAHİN ‘ in köşesinde er aldım. Yetenekli, esnek ve akıllı bir güreşçi idi. Sıklet itibari ile denk güreşçilerle mücadelesi yüksek müsabakalar yaptı. Önemli bir konu; Çok kilo düştüğünden sinirleri yıpranırdı. Birkaç müsabakasında ,hakemlerin tartışmalı karar verdiğine de şahit oldum. Diyebilirim ki her müsabakası hareketli geçerdi. (Rakip antrenörleri de ona göre taktik verirlerdi.) 1988 Seul Olimpiyat oyunlarına katıldı.
Daha sonra ise ;
Teknik adam olarak; Önce benimde aynı ekipte bulunduğum; Stefan RUSU, Mahfuz KARATAŞ, Ahmet BAYRAKTAR ve diğer gurupla beraber İGİK’ te çalıştı. Daha sonra ; İBB ,ardından Bursa TOHM ,halen orda devam ediyor.
Allah yolunu açık etsin.
Yeğeni Mücahit VARDAL’ da ; İGİK’ te güreşti. Gençlerde Dünya 2. Oldu.
Şu an öğretmen olarak görev yapıyor..
Mücahit VARDAL; Dayımı çok sevdiğimin yanında güreş ile ilgili, özellikle İstanbul Güreş İhtisas Kulübünde , antrenörlüğe başladığı dönemde; Karakteri ve duruşu bana örnek olmuştur. Hayatını güreşi adayan bir kişi.
Güreşi düşünmediği tek bir dakikası yoktur diyebilirim.
Fehmi AKYILDIZ;
Güreşi çok iyi bilirdi. Teknisyendi.
Benim onula güreşim de vardı.
İBB’ de Eyüp’ te beraber ben, Hüseyin İLDEM ve Zeki ŞAHİN ‘ kl güzel günlerimiz oldu.
Rahmetli Salih usta ile her karşılaştığımızda
Ayak üstü bir saat Zeki’ den bahsederdi..
Amcası Almaya’ da kamera getirtti.
Ve Salih Usta Zeki’ nin her müsabakasını çekerdi.
İGİK’ te Salih Usta;
Sauna çatı ustalık işlerini karşılıksız yapardı
Zeki ŞAHİN’ in Sanatsal yönünü gördükten sonra ,
beraber güreş sergisini yapamaya karar verdik.
Bu konuda epey yol aldık.
Ama zorluklarla da bazen karşılaştık.
Omuz omuza verince daha iyi bir netice aldık.
Avrupa Güreş Birliği Başkanı
Rahmetli Zeno Zenov’ da Bağcılardaki açılan
Türk güreşi ile ilgili sergimizde
Başkan Muza AYDIN ve bir çok güreş sever de katıldı
Sergi ile ilgili www.guresiyorum.com da çıkan haber
U23 Avrupa güreş şampiyonasının düzenlendiği İstanbul Bağcılar spor salonundaki tarihi güreş sergisi büyük ilgi görüyor. Fehmi AKYILDIZ-Zeki ŞAHİN ‘ in büyük emek sarf ederek hazırladıkları sergi;
Sergiyi bugün Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın ve yönetim kurulu üyeleri CELA başkanı Tzeno Tzenov ve CELA üyelerine gezdirdi. Yıllar öncesine ait olan malzemeleri gören CELA üyeleri şaşkınlarını gizleyemedi. Dünya güreş birliği Başkan yardımcısı ve Avrupa güreş birliği başkanı Tzeno Tzenov sadece Türk güreşi değil dünya güreşi adına mükemmel bir sergi olduğunu belirterek “Bu değerli malzemelerin bunca yıl saklanması ve bugün burada sergileniyor olması gerçekten beni büyüledi. Bu sergiyi burada Güreşin kalbinin attığı yerde sergilenmesi çok iyi bir düşünce. Gençlerimiz bu malzemeleri mutlaka görmeli. Güreşin Türklerin ata sporu olduğunu bu sergide bir kez daha anlıyorum.” Dedi.

Dereceler. Kaynak UWW.. www.unitedworldwrestling.org
1984 SEUL OLİMPİYAT KATILDI..E
1983 AMERİKA 65KG GR ZEKİ ŞAHİN DÜNYA 3.
1980 İSTANBUL 55KG GR ZEKİ ŞAHİN 1.
1981/55KG/GR/1.
1982/57KG/GR/1.
‹sviçreli Hugo Diesche’ye 3-2 yenildi. ‹spanyol Carlos Fernandez’i 12-0 yendi. F. Alman Peter Behl’e 4:07’de tuflla yenilerek elendi.
Sahin, Zeki (TUR)
Date
Competition
Style
Age Group
Weight Class
Country
Rank
1989-03-25
Grand Prix of Germany
Greco-Roman
Seniors
62.0
TUR
7.
1980-05-22
Balkans Championship
Greco-Roman
Cadets
55.0
TUR
1.
BASINDAN
ZEKİ ŞAHİN IGIK 1986 MACARİSTAN FRENÇVAROŞ İKİLİ MÜSABAKA ORTA HAKEM ATA KARATAŞ YAN HAKEM ERKAN U

62Kg Zeki ŞAHİN: İsveçli�ye yenildi, İspanyol güreşçiyi yendi. Grup müsabakasında ise Doğu Alman�a yenilerek elendi. İstanbul Güreş İhtisas�ta rahmetli Lütfi ÇİÇEKÇİSOY�un elinde yetişti. Yıldız ve gençlerde çeşitli defalar Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalyalar aldı. Güreş İhtisas�ta antrenörlük yaptı.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/Genel/a209097.aspx
https://www.facebook.com/357603994418255/posts/461666680678652/
https://www.trthaber.com/haber/spor/turk-guresi-20-kez-olimpiyat-sahnesinde-263980.html
https://www.tgf.gov.tr/tr/dunya-sampiyonu-metehan-basar-dunya-lideriyle-bulustu/
2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye spor kulübünde Zeki Şahin ile devam etti.
Orta üçte İstanbul Büyükşehir Belediye spor a geçti.
Güreş altyapısını Zeki Şahin hocasından öğrendi.
http://www.yenisehiryorem.com/haber/bursa-tohm-altin-madalyalara-ambargo-koydu/
17-18-19 Şubat 2017 tarihlerinde Rize’de Yenişehir Spor Salonunda düzenlenen ve 95 kulüpten 368 güreşçinin katıldığı Şampiyonada mindere çıkan Bursa Olimpik Hazırlık Merkezinin güreşçileri altın madalyalara ambargo uyguladı. Koordinatör Cemal Sabancı, Teknik Direktör Zeki Şahin ve Antrenörler Adem Ustaoğlu ile Burhan Demirkıran’ın nezaretinde çalışmalarını yürüten Bursa TOHM Güreş takımı Rize’deki U23 Şampiyonasında 8 sıklettin Altısında Şampiyon olurken, 2 ikincilik ve 5 üçüncülük kazanarak tarihi bir başarıya ulaştılar. Şampiyonada kürsünün zirvesine çıkan 6 altın Adam Türkiye’yi uluslararası güreş şampiyonalarında ve bu yıl yapılacak olan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında temsil edecek.
Kaynak : İHA
https://drive.google.com/file/d/0B7StkZ3q0GzVVDAyZ0x3MGI5bzA/view
Zeki Şahin: Kulübü, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere her yaş kategorisinde temsil
etti. İGİK’in yanısıra Milli Takımlar’da da her yaşta mayoyu giydi. Yıldız ve gençlerde Dünya, Avrupa
ve Balkan Şampiyonaları’nda madalyalar kazandı. Balkanlar’da yaş gruplarında 4 kez şampiyon oldu.
Ülkemizi 1988 Seul Yaz Olimpiyat Oyunları’nda da temsil eden Zeki Şahin, daha sonra kulüpte
antrenör olarak da görev aldı. Bugün Bursa THOM’da antrenör olarak Türk güreşine hizmetini
sürdürüyor.

68 kg Sümer Koçak Zeki Şahin müsabakası Ata itiraz nostaljik hatıra

1987 vehbi emre tur 68 kg final sümer koçak Zeki Şahin

Güreşiyorum portre 65.Tahir Yılmaz


Sonuç olarak;
195..Bölüm; Güreşiyorum/Portre’ de
Zeki ŞAHİN ’ ı bu kez ele aldık.
On bir ayda ; Aralık 2019′ da “01. Bölüm Salih BORA ile başlamıştık. “150”Bölüm Musa Aydın Güreşiyorum/Portre “(1.Proje) ulaşmıştık.
Devam ediyoruz..Hedef nasip olur ise 200 ve …..
Artık biraz daha seyrek olarak …
www.guresiyorum.com ile Sosyal medya’ dan ;Facebook, instagram, tweetır ile Whatsaap gruplarından ,özellikle güreş sever ve sporseverlere siz değerli dostlarıma ,
“Sizlerin renk katan , çok değerli “Yorumlarınız” la zenginleşti. Adeta bütünleşti. portreler.
Sağ olun ilgi ve alakanız için..
Çok önemli..
Hepimiz için bir uyarıda bulunmak istiyorum.
Pandemi sürecinde devlet yetkililerimiz ;
Hep söylüyor MMT (Maske-Mesafe, Temizlik )
Lütfen dikkat edip duyarlı olalım. Az daha gayret..
Esasında ;
Aralık ayında bir projeye daha başlamıştık.
1896-2016 Güreşiyorum/Olimpiyatlar ;O erken bitti.16 Bölümdü..
Şimdi; Öncelikle ;Tarihi fotoğraf ve belgeler, bilgi ve dokümanlar ile sizlere zengin bir arşiv sunma imkanı elde ettim. Arşiv o kadar güzel bir şey ki sormayın.
Başta Hard DİSK ‘ lerim, atakaratas53@gmail.com ile Bilgisayarımda hepsi arşivli.
Yine You Tube sayfamda ki üç yetmişe yaklaşan ; Daha çok güreş ile ilgili videolar var Ata KARATAŞ sayfamda..
Türkiye Gazetesindeki ; Yaklaşık 20 Yılı aşkın süren “Güreşiyorum ” köşe yazımız İnternette mevcut. onlarda kayıtlı..
Önemli bir not daha;
Genelde ekseriyetle ;Güreşiyorum/Portrede hayatta olan değerli kişileri ele aldık..
Avrupa-Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarının Biyografisi www.guresiyorum.com da var.
-Çok değerli vefat eden Türk güreşine katkı sunanlara da yavaş yavaş başladık.
Sonuç olarak;
Türk Güreşine katkı sunan; Türkiye Güreş Federasyonu başkanları ,Teknik adam, Şampiyon, Akademisyen, Hakem, baba-oğul, kardeşler, UWW’ de ve FILA’da ,CELA’ da görev yapan ve diğerleri ele aldık..
Nasip olursa ,
Hepsini PDF olarak tek sayfada www.guresiyorum.com ve ileride de Kitap inşallah..
– Uzun yıllardır sizlere; www.guresiyorum.com Sosyal medya ile 05053690202 ve 0532 7757725′ ten değişik yollarla karşılıksız hobi olarak ;
Özellikle başta güreş haberleri ve diğer sunmaya devam edeceğim.
Allah ömür nasip ederse..
Bana ulaşmak için;
Ata KARATAŞ
-TGF Grekoromen Güreş A Milli takım Koordinatörü
-0532 775 77 25 Güncel ve whatsaap telefonum(Not; Whatsap’ taki güreş haberi almak isteyen oradan yazarsa eklerim uygun bir gruba hemen ),
-05053690202 (Mobil Mesaj telefonum.)
Haydi güreş ve sağlıcakla..
Güreş ile ve sağlıcakla kalın..
Ata KARATAŞ.

Benzer Haberler

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberi Paylaş

spot_img

Son Haberler

Bülten

Güncel kalmak için abone olun

avrupa yakası escortbeşiktaş escortbeyoğlu escortnişantaşı escortetiler escortesenyurt bayan escortbeylikdüzü bayan escortavcılar bayan escortşirinevler escortataköy escort