Tokyo 2020 :Kerem KAMAL

Güreş İ Yorum; KEREM KAMAL ;Olimpiyat Dizisi: 19.Bölüm/XXXII.
Tokyo Olimpiyat Oyunları; Kota alan güreşçilerimiz ; İlk sporcumuz;
Manisa’ lı ;60kg Kerem KAMAL/Grekoromen Stil.1999 Manisa Doğumlu. İstanbul BBSK’ de güreşiyor. Tokyo’ da ki rakiplerinin listesi ektedir. Not 1 ; Onlarca anı fotoğrafını Facebook sayfamda bulabilirsiniz. Manisa’ dan ..İstanbul’ a yaklaşık on iki yıl süren çocukluktan –ergenliğe ve Olimpiyatlar.. Düşünce olarak; “Farklı bir insan ve farklı bir yapıya sahip olduğumu düşünüyorum. Efsane olup, tarihe geçmek istiyorum.” Diyor. KAMAL..
Güreşe Manisa ‘da başlamış, İstanbul BBSK’ da devam ediyor.
İdeali; On yaşında iken; Olimpiyatlarda güreşmeyi istemiş ve 21 Yaşında nasip oluyor.
Temennimiz ; İnşallah madalya ‘da kısmet olur deyip , Kerem KAMAL ile ilgili derlememize başlıyoruz.
Daha doğrusu hikayesi ile beraber zor ve meşakkatli yaşamına.
Not 2; Dört ay önce ,Paris 1924 Olimpiyat Oyunları ile dizi şeklinde her hafta Salı günleri yayınladığımız ve 18.Bölüm RİO 2016 ile sona erdirdiğimiz ,19 .Bölümde ise güreşlerin başlamasına 59 Kala vize alan dokuz güreşçimizi de üç veya dört günde bir (Örneğin bugün Kerem KAMAL )birini yayınlayarak toplamda ; Nasip olur ise 28 Bölüm ile sona erdireceğiz.
Kerem KAMAL ;
Dünya Güreş Birliği tarafından ‘Yılın En Genç Grekoromen Güreşçisi’ seçilmişti.
Avrupa-Dünya ‘da ,Büyüklerde,U23,Genç ve Yıldızlarda ; Toplamda 17 madalya almanın yanında ,uluslararası turnuvalar dahil edilmedi.
Kerem KAMAL;
Ailesinin ikinci çocuğu olarak dünya’ ya gelmiş. 5 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olarak imkansızlıklar içinde büyüyen, güreşte “Okul seçmelerinde tesadüfen keşfedilen” Kerem diğer kardeşi Kadir KAMAL ile beraber ailesinin en büyük umudu.
Manisa’da “AKHİSAR” spor kulübünde güreşe başlamış. Aklımızda iken yazalım: Kardeşi Kadir KAMAL’ da grekoromen güreş’ te a milli takımında ve Avrupa 2021 /U23 Kadrosunda 67kg.da güreşti . Gümüş madalya aldı. (Kadir KAMAL’ da İstanbul BBSK’ de güreşiyor.)
Güreşe başladığı kulüpler;
Manisa “Akhisar”’ dan sonra sırası ile Pendik Güreş İhtisas Kulübünde bir müddet güreşti.(Kulüp Başkanı İrfan MERT’ in çabası ile Manisa’dan transfer edildi) Bursa TOHM ile Daha sonra ise
İBBSK’ den koordinatör İbrahim DEMİRTÜRKOĞLU’ nun girişimi ile transferi sağlandı.
Tahsil hayatını; Balıkesir BESYO’ da sürdürmektedir.

Antrenörleri;
-Manisa’ da ; Başta küçüklüğünden beri ilk güreş minderlerine çıktığında köşesinde çok sevdiği ve o dahil kardeşi Kadir ile bir çok güreşçinin de yetişmesinde emekleri olan Yıldız Milli Takım antrenörü Süleyman GÜNGÖR( 1993 Yılından itibaren ) olmak üzere, Yücel ÜNSAL-İsmail GÖZE..
-Pendik güreş İhtisas Kulübü’ de ise ; Selehattin GÜNGÖR, Murat IRMAK.
-Manisa SEM …
-Bursa TOHM’ da ; Zeki ŞAHİN ve Burhan DEMİRKIRAN ..
-İst. B.B.SK; Hüseyin İLDEM, Hakkı BAŞAR, Serkan ÖZDEN, Yusuf DÜZER,
-Şu an mevcut milli takım antrenörleri;
Salih BORA-Remzi ÖZTÜRK-Serkan ÖZDEN-Akif CANBAŞ-Yusuf DÜZER.
Velhasıl dikkat edildiği gibi ; Bir çok teknik adam ile diğer..

Dereceleri;
-2021 Avrupa Grekoromen güreş şampiyonası/60kg./2.
-Tokyo 2020 Kota müsabakası; Buda Peşte; 60kg./1.
-2020 Avrupa(Oyunları)-Şampiyonada /3. Büyükler Şampiyonası/60kg./ 2.
-2019 Büyükler Avrupa-Dünya şampiyonalarına katıldı./60kg.
-2019 Avrupa U23 Şampiyonası /60kg./1.
-2019 Gençler Dünya şampiyonası/1./60kg.
-2018 U23 Dünya şampiyonası/3./60kg.
-2018 Büyükler Dünya şampiyonası/60kg.
-2018 Gençler Dünya Şampiyonası/60kg./1.
-2018 U23 Avrupa Şampiyonası/60kg./1.
-2017 Gençler Dünya şampiyonası/55kg./1.
-2017 Gençler Avrupa şampiyonası /55kg./1.
-2016 Yıldız Dünya şampiyonası/54kg./2.
-2016 Balkan Yıldız şampiyonası/54kg./1.
-2016 Yıldız Avrupa şampiyonası/54kg./3.
-2015 Yıldız Dünya şampiyonası/46kg./2.
-205 Yıldız Avrupa şampiyonası 46kg./1.
-2014 Yıldız Avrupa şampiyonası 42kg./1.
İşte bu bölümde de ;
Kerem KAMAL’ dan; Soru-Cevap; Hikayesinden ;
Kaynak; Işıl Çalışkan isilcaliskan@gmail.com)
-Ben normal sporcu olmak istemiyorum. Efsane olup ,Olimpiyat Şampiyonluğu ile taçlandırmak işitiyorum. Kerem KAMAL’ ın bir geleneği de var. Şöyle ki; Uluslararası önemli şampiyonalardan dönüşte bir fırsatını bulup; Baba ocağına gidip, Mülki amirler(Manisa Valisi/Yaşar ÖZTÜRK-Gençlik ve Spor İl Müdürü/Yunus ÖZTÜRK ve antrenörü Süleyman GÜNGÖR ..) ile bir araya gelip mutluluğunu paylaşır.
– Kerem Kamal, hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.
Başarısını pandemi döneminde de antrenmanlarına devam etmesine borçlu olduğunu kaydeden Kamal, şöyle konuştu:
“Ben 2016 yılından beridir kendime bu hedefi koydum. Aldığım her başarının ardından benim tek bir hayalim var o da olimpiyata gitmekti. Bu benim için gerçekten hayaldi. Çok şükür çocukluk hayalim olan bir başarıya ulaştım. Şu an olimpiyata gidiyorum, zor olanı yaptım, inşallah şimdi madalya alarak Manisa’ya, ülkemize altın madalyayı kazandırmak istiyorum. Şu an hissettiklerimi açıklayamıyorum, heyecanlıyım. Ben normal bir şampiyon olmak istemiyorum. Efsane olmak istiyorum. Bu efsaneyi olimpiyat şampiyonu olarak taçlandırmak istiyorum. Her zaman dediğim gibi “farklı bir insan ve farklı bir yapıya sahip olduğumu düşünüyorum. Efsane olup, tarihe geçmek istiyorum.”
-Manisa’ dan en son 1960 yılında bir sporcuyu Olimpiyat Oyunlarına yollanmış. Kerem Kamal 61 yıl sonra ikinci sporcu olmuş.
Kendisi ile “Soru-Cevap “ şeklinde yapılan röportaj’ da ;
DUVAR – Milli sporcu Kerem Kamal, başarı basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor. 10 yaşında mindere çıkan sporcu, bu yolda pek çok şeyden fedakarlık ettiğini anlatıyor: “Güreşe 10 yaşında başladım yani çocukluğumu hep antrenman yaparak geçirdim. Çok sakatlık geçirdim. Bazen hiç sosyal hayatım olmadı, arkadaşlarım olmadı…” Ancak madalyayı boynuna taktığında ise tüm bu zorlukları unuttuğunu söylüyor.
Gelelim 20 yaşındaki Kamal’ın göğsümüzü kabartan başarısına…
Kamal ile başarılarını ve spor serüvenini konuştuk.
Güreşle ilk olarak nasıl ve ne zaman tanıştınız?
Güreş ile 10 yaşında tanıştım. Benim hikayem biraz ilginç. Daha önce de spor yapıyordum. Atletizmle uğraşıyordum. Bir gün çok yorucu bir antrenmandan çıkmıştık. Dışarıdaki basket potasının önünde dinleniyordum. Arkadaşım yanıma geldi ve bana “Burada ne yapıyorsun?” dedi. Dinlendiğimi söyledim. O da “Bizim salonda minder var. Gel istersen orada yatarak dinlenirsin” dedi. Gidiş o gidiş bir daha inmedim minderden. Güreş hayatım işte böyle başladı. Yanlışlıkla diyebilirim…
‘YURT DIŞINI GÖRMEK HAYALDİ’
Bu sporun sizin hayatınıza nasıl katkıları oldu?
Güreş benim ikinci hayatım diyebilirim. Oturduğum mahalle çok tekin değildi. Oradan çıkıp yurt dışını görmek hayal gibi bir şeydi benim için. Ama güreş sayesinde bunlar mümkün oldu. Spor sayesinde kendimi güzel bir şekilde ifade edebiliyorum. O yüzden hayatıma katkısı çok büyük bu sporun.
Başarılı bir sporcu olmanın bedeli ya da bedelleri var mı?
Elbette. Başarılı olmak için bazı şeylerden fedakarlık etmek gerekiyor. Güreşe 10 yaşında başladım yani çocukluğumu hep antrenman yaparak geçirdim. Çok sakatlık geçirdim. Bazen hiç sosyal hayatım olmadı, arkadaşlarım olmadı… Okula doğru düzgün gitmedim. Ama tüm bunların sonunda o madalyayı boynunuza taktığınız zaman her şey unutuluyor. Fedakarlık etmeden başarı da çok zor. Bunun bilincindeyim.

‘DAHA İSTEKLERİMİ GERÇEKLEŞTİREDİM’
Kendinizi kariyerinizin neresinde görüyorsunuz? Yarışın içinde yenmek de yenilmek de var. Yenilgilerle başa çıkma yöntemleriniz var mı?
Maça çıkmadan önce kendimi hep iyi şeylerle motive etmeye çalışıyorum. Kazanırsam çok şey kazanırım ama kaybedersem hiçbir şey kaybetmem diyorum kendi kendime. Kendimi motive ederek maça çıkıyorum. Bunun da bana katkısı büyük oluyor.
‘DÜNYANIN EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM’
Yılın en iyi genç grekoromen güreşçisi seçildiniz. Bu ödülün sizin için anlamı nedir?
Önceden hayalini gerçekleştirdiğiniz şeyler gerçek olunca inanın insan çok mutlu oluyor. Biz bunları küçükken hayal ediyorduk. “Bir gün dünyanın en iyi güreşçisi olacağım, Avrupa Dünya Şampiyonu olacağız” diyorduk. Çok şükür bana nasip oldu. Hem kendi adıma hem de ülkem adına çok onurlu ve gururluyum. İnşallah ileride de büyükler kategorisinde görülürüm. Dünyanın en iyisi olmak için tüm gayretimle çalışmaya devam edeceğim.
Türkiye güreşte dünyaya göre nerede?
Artık dünyada Avrupa’nın birçok ülkesi güreş yapmaya başladı. Bu sebepten çok zor bir spor haline geldi. Ama Türkiye güreşte 5 iyi ülke arasında sayılabilir.
Çok güzel şeyler başardım. Bunlar sayesinde çok güzel dönüşler alıyorum ama ben hala istediklerimin tamamını gerçekleştirmiş değilim. Umarım bu ilerleyen zamanlarda nasip olur. İstediklerim çok daha farklı şeyler, umarım hepsi olur.
U23 mücadelelerine henüz 18 yaşında olmanıza rağmen doktor raporu ile katıldınız. Bu durum sizin psikolojiniz nasıl etkiledi?
İlk katıldığım zaman inanın bana hiç kimse inanmıyordu. “Gücün, tekniğin yetmez” diyorlardı. Ama ben çok fazla güreş maçı izliyordum ve izlediğim herkesle neredeyse maç yaptım. Rakiplerimi görüyorum, izliyorum, analiz ediyorum. Hiçbirinin benden fazlası yok. Çok şükür doktor raporuyla katıldığım U23 Avrupa Güreş Şampiyonası‘nda şampiyonluk nasip oldu. Hepimiz aynı şekilde çalışıyoruz. Biraz cesaret olduğu zaman hepsi nasip oluyor.
‘DÜNYA ŞAMPİYONU OLMANIN NASIL BİR DUYGU OLDUĞUNU MERAK EDİYORDUM’
Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda şampiyonluk elde ettiniz. Nasıl bir yarış deneyimiydi?
U23 Avrupa Şampiyonası’nda başardığımı aynı şekilde Dünya Şampiyonası’nda da başarmıştım. Gençlerde ilk senemdi. Üç sene üst üste dünya finaline çıkıp ikincilik elde etmiştim. Dünya Şampiyonu olmanın nasıl bir duygu olduğunu çok merak ediyordum. Hep istemişimdir. Çok şükür 2017’de ilk kez Gençler Dünya Şampiyonu oldum. Sonra peş peşe 2018 ve 2019’da da şampiyon oldum. Uzun bir aradan sonra ilk defa Türkiye ve dünyada böyle bir başarı elde etmiş olduk.
Bu sizin üçüncü dünya şampiyonluğunuz oldu. İstikrarınızı korumayı nasıl başarıyorsunuz?
Her sporcunun hayalidir Avrupa, Dünya Şampiyonu olup orada İstiklal Marşı’nı okutmak. Biz bunun için çalışıp ter döküyoruz. Kendimiz, ülkemiz ve ailemiz için… Bütün uğraşımız İstiklal Marşı’nı orada okutmak ve ülkemiz için yararlı bir insan olabilmek.
Dünyaya adınızı duyuran bir sporcu olarak Türkiye’de yeterince tanındığınızı ve kıymet gördüğünüzü düşünüyor musunuz?
Hep bundan yakınırdım ben. Türk spor tarihinde benim kadar madalya alan bir sporcu yok. Ben 14 tane Avrupa, Dünya madalyasına sahibim ama adımı bilmeyen çok kişi var. Sadece spor camiası biliyor. Çok kıymet gördüğümü düşünmüyorum. Başka bir ülkede olsam eminim çok farklı olurdu. Derler ya coğrafya kaderdir diye. Biz de kaderimizi yaşıyoruz.
‘OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM’
Gelecekle ilgili planlarınız neler?
Sporda bir efsane olmak istiyorum. Olimpiyat Şampiyonu olmak istiyorum. Umarım bunları gerçekleştirebilirim. Bu gücümün olduğunu düşünüyorum. Çalışarak başaracağıma inanıyorum. Umarım her şey güzel olur.
https://www.gazeteduvar.com.tr/spor/2019/12/31/guresci-kerem-kamal-cografya-kaderdir-kaderimizi-yasiyoruz
https://www.trtspor.com.tr/haber/diger-sporlar/gures/kerem-kamal-efsane-olmak-istiyorum-229297.html

UWW’ deki dereceleri;
Kamal, Kerim Kazim (TUR)

Date Competition Style Age Group Weight Class Country Rank
2021-04-19 European Championship
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 2.
2021-03-18 Olympic Qualification Tournament
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 1.
2021-02-26 International Ukrainian Tournament
Greco-Roman Seniors 63.0 TUR 2.
2021-01-17 Grand Prix de France Henri Deglane
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 1.
2020-11-07 Zagreb Open
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 1.
2020-02-10 European Championship
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 2.
2020-01-15 RS – Matteo Pellicone Tourrnament
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 5.
2019-09-14 World Championship
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 21.
2019-08-12 World Championship
Greco-Roman Juniors 60.0 TUR 1.
2019-06-25 European Games
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 7.
2019-04-12 European Championship
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 3.
2019-03-04 European Championship
Greco-Roman U23 60.0 TUR 1.
2019-02-09 RS – Grand Prix of Zagreb
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 1.
2019-02-01 Vehbi Emre & Hamit Kaplan Tournament
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 2.
2018-11-12 World Championship
Greco-Roman U23 60.0 TUR 3.
2018-10-25 World Championship
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 19.
2018-09-17 World Championship
Greco-Roman Juniors 60.0 TUR 1.
2018-07-30 European Championship
Greco-Roman Juniors 60.0 TUR 17.
2018-06-04 European Championship
Greco-Roman U23 60.0 TUR 1.
2018-03-22 Dan Kolov – Nikola Petrov Tournament
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 3.
2018-02-03 Grand Prix of Zagreb
Greco-Roman Seniors 60.0 TUR 4.
2017-08-01 World Championship
Greco-Roman Juniors 55.0 TUR 1.
2017-06-30 European Championship
Greco-Roman Juniors 55.0 TUR 1.
2016-10-07 Balkans Championship
Greco-Roman Juniors 55.0 TUR 1.
2016-09-13 World Championship
Greco-Roman Cadets 54.0 TUR 2.
2016-07-19 European Championship
Greco-Roman Cadets 54.0 TUR 3.
2016-06-17 Refik Memisevic Memorial
Greco-Roman Cadets 54.0 TUR 3.
2015-08-25 World Championship
Greco-Roman Cadets 46.0 TUR 2.
2015-08-04 European Championship
Greco-Roman Cadets 46.0 TUR 1.
2014-05-06 European Championship
Greco-Roman Cadets 42.0 TUR 1.

Rakipleri;
Greco-Roman 60 kg/132 lbs.
-2019 World champion – Japan (Kenichiro Fumita)
-2019 World silver medalist – Russia (Sergey Emelin)
-2019 World bronze medalist – Kazakhstan (Mirambek Ainagulov)
-2019 World bronze medalist – Iran (Ali Reza Ayat Ollah Nejati)
-2019 World fifth place – Ukraine (Lenur Temirov)
-2019 World fifth place – Uzbekistan (Elmurat Tasmuradov)
-2020 Pan American Olympic Qualifier champion – Cuba (Luis Orta Sanchez)
-2020 Pan American Olympic Qualifier runner-up – United States (Ildar Hafizov)
-2021 European Olympic Qualifier champion – Turkey (Kerem Kamal)
-2021 European Olympic Qualifier runner-up – Germany (Etienne Kinsinger)
-2021 African/Oceania Olympic Qualifier champion –Egypt (Haithem Mahmoud)
-2021 African/Oceania Olympic Qualifier runner-up –Algeria (Abdelkarim Fergat)
-2021 Asian Olympic Qualifier champion – Kyrgyzstan (Zholaman Sharshenbekov)
-2021 Asian Olympic Qualifier runner-up – China (Sailike Walihan)
-2021 World Olympic Games Qualifier champion – Moldova (Victor Ciobanu)
-2021 World Olympic Games Qualifier runner-up – Armenia (Armen Melikan)
İletişim: Ata KARATAŞ
TGF –Grekoromen Güreş Milli Takım(A+U23)/Koordinatör /2007-2021
Güreşte 51 Yıl (1970-2021) İGİK’ te güreşçi/Teknik adam, Öğretmen, İst. İHL-Melek HATUN İÖO/Güreş Antrenörü, Türkiye Gazetesi/Güreşiyorum Köşesi, Kırklareli-İst.-Ş. Urfa /Gençlik ve Spor-TGF/Yönetim Kurulu, Teknik Kurul, TGF/Koordinatör, (Mastır Plan )-Sosyal Medya;10 Kalem , 4 Kitap ve diğer. (Vefa Lisesi-Alaçam Lisesi-Ata. Eğt. Fak.)
Güncel Mobil ; 05327757725(Whatsaap)-05053690202(Mesaj hattım) -Güreşiyorum köşe yazım-İnternet sitem (22 Yıldır yayında) Web sitem www.guresiyorum.com ,
E-Posta; atakaratas53@gmail.com
Facebook/1. https://www.facebook.com/ata.karatas.9/ – Facebook/2. https://www.facebook.com/guresiyorum
Twitter https://twitter.com/AtaAtakaratas53
-İnstagram https://www.instagram.com/atakaratas53/
YouTube, https://www.youtube.com/channel/UCNYlEJ9orMuddHXYL8iUyig
LÜTFEN! Kanalımıza destek olmak ve daha fazla video için; yorum, beğeni ve paylaşım yaparak bize destek olur musunuz?
Linkedin https://www.linkedin.com/in/ata-karatas-319017a1/
Not; 1.Projem; 2019 Temmuz ayında başladığım Güreşiyorum/Portre 204. Bölüm yayınlandı Devam edecek..
2.Projem; Güreşiyorum/Olimpiyat Oyunları dizisi 1908 İle başladı .2020 Tokyo ile sona erecek. (Şu an 2012 Londra ‘ da../26 Mayıs 2021) 20 ila -22 Bölüm arası.
3. Projemiz; Sports TV/Güreş Dünyası-Murat AĞCA-Eren YAZICIOĞLU-Recep TOSUN-Yusuf TAŞKAN/Ata KARATAŞ-Güreşiyorum/Portre Olimpiyat Şampiyonları..(Şu ana kadar yayınlanan; Gazanfer BİLGE-Mehmet OKTAV-Bayram ŞİT -Tevfik KIŞ-Mithat BAYRAK-İsmail OGAN-Müzahir SİLLE-Mahmut ATALAY-Mustafa DAĞISTANLI-Nasuh AKAR.Devam edecek…

Benzer Haberler

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberi Paylaş

spot_img

Son Haberler

Bülten

Güncel kalmak için abone olun

avrupa yakası escortbeşiktaş escortbeyoğlu escortnişantaşı escortetiler escortesenyurt bayan escortbeylikdüzü bayan escortavcılar bayan escortşirinevler escortataköy escort